2018. július 19. - Elília

Holnap a Honvéd is elkezdi

2017. július 11. Szerző: Rózsa MIsi
A Budapesti Honvéd az előző idény nagy meglepetés csapata volt. Ki a fene gondolta volna a bajnokság kezdeténél, hogy amikor felhangzik majd a szezon utolsó hármas sípszava a mérkőzést lezárva, akkor a Honvéd lesz az a gárda, amelyik magasba emelheti majd a Bajnokság serlegét?

 

Ráadásul kétség sem férhetett ahhoz, hogy ez a Honvéd most nagyon-nagyon megérdemelte valóban a végső sikert. 65 pontot tudott szerezni, 33 forduló során. 55 gólt tudott rúgni és 30-at kapott. 20 győzelme volt, 5 esetben osztozott a pontokon másokkal, 8 esetben szenvedett el vereséget. Eppel Márton révén a gólkirályi címet is sikeresen gyűjtötte be.

Az NB1-es csapatokhoz képest, igen szerény költségvetésből gazdálkodhatott. Mégis sikeres volt. Ez több mindennek volt most tulajdonítható. Hemingway példás tulajdonos, zseniális edzőt tudtak felmutatni Rossi személyében, aki a kis középcsapatból nagyon tudatos építkezéssel és munkával, igazi csapatot épített fel. A légiósaik olyan komolyan színvonalat képviseltek, mint Lanzafame. Nagyon sok tehetséges fiatalt, kiváló ütemben építettek be a csapatba és melléjük jól keverték meg a rutinos játékosokat. Jó kis csapat épült fel Kispesten, amit nagyban segített az önkormányzat, de ami nagyon sokat köszönhetett ebben a szurkolóinak is.

A Honvéd lett a szezon bajnoka, így előtte nyílt meg a lehetőség arra, hogy elindulhasson a Bajnokok Ligájának selejtezőjében. A szerencse a sorsolásnál, hogy finoman fogalmazzunk, nem nagyon volt kegyes hozzá, hiszen már első ellenfelének az izraeli Beer Sheva csapatát kapta meg, akik nagyon erős ellenfélnek bizonyulhatnak, hiszen jelentős nemzetközi kupa rutinjuk van és az előző szezonban is eljutott az egyenes kiesési szakaszáig a BL-nek. A görög Olimpyakos legyőzése is már nagy szó volt, de hogy a csoportkörökben oda-vissza és nagy erőlködés nélkül is le tudta győzni az Inter csapatát, az már önmagában rengeteget elmond az izraeli csapat erejéről, akit végül a Besiktas tudott megállítani.

A Beer Sheva csapatának anyagi értéke 12.7 millió euró. A Honvédé 6.4 millió. Ráadásul a Honvéd elveszítette a győzelemben jelentős szerepet játszó edzőjét és pár igen fontos játékosát is. A Beer Sheva sikeredzője Barak Bakhar most is a csapat mellett van és a keret a tavalyi szezonhoz képest nem gyengült, hanem inkább erősödött. Az izraeli csapat keretében mindössze 5 légiós található – köztük a magyar Korhut Mihály- a többi játékos mind izraeli.

A Honvéd az első mérkőzését idegenben játssza majd le szerdán és itt akár minden el is dőlhet. Ha sikerül nyernie, vagy ha sikerül rúgott gól mellett pontot mentenie, lehet talán esélye, amíg ha több gólos vereségbe szalad bele, akkor szinte lehetetlen lesz számára fordítani majd itthon, mert az izraeli csapat kiválóan tud bekelni. Hogy mit tudnak az izraeli csapatok, azt jól mutatta a magyar közönség számára az is, amit a Beitar Jeruzsálem csapata mutatott be a Vasas ellen és a Beer Sheva, lényegesen erősebb, jobb csapat is.

A Honvéd erejét az adhatja, ha képesek lesznek a teljes mérkőzés ideje alatt 120%-on teljesíteni. Nagyon fontos lesz az első 20 percet túlélni és utána is fegyelmezetten védekezni, és ha helyzet adódna, azt kegyetlenül ki kell tudni használni, mert abból túl sok nem igen lesz, ahogy várni lehet előre. De a csapat pont attól tudott sikeres lenni itthon, hogy csapatként volt képes remekül muzsikálni. Ha ezt hozni tudják a nemzetközi színtéren is, akkor akár még bármi is lehet belőle.

Természetesen szurkolunk a Honvéd eredményes szerepléséhez, holnap meglátjuk , hogy mi lesz. A mérkőzést 19 órától játsszák a csapatok.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook