2018. június 21. - Alajos, Leila

A Honvéd befejezte

2017. július 21. Szerző: Rózsa Misi
Az izraeli csapatok nagyon régen a lenézett, mindenki által könnyen verhető csapatok közé tartoztak. Aztán az idő múlásával nagyon sok sikeres európai edző és játékos fordult meg a bajnokságukban, amitől az izraeli foci látványos javuláson ment át, maga az izraeli bajnokság is a erős középszintű bajnokságok közé sorolható be.

 

És a csapataik fejlődésének íve töretlennek látszik, nem lesz csoda ha több izraeli csapat belátható időn belül beléphet majd a világ elit csapatainak sorába.

Hogy a magyar bajnokság színvonala, egészen pontosan színvonaltalansága milyen, arról azt hiszem túl sokat már nem kell beszélni, hiszen mind ismerjük, mind megtapasztaltuk nem is egyszer. És itt érdemben a fejlődésnek a lehetőssége se nagyon adott. Hogy a Honvéd itt ebben a bajnokságban az élcsapatok közé tartozhat és megnyerhette ezért a halovány NB1-et, nemzetközi szinten a semmihez elég.

Mehetett volna a selejtezőben két kört is a Honvéd. Ha nincs akkora pechje, hogy azonnal a sors a Beer Sheva-t küldi az útjába a sorsolás szeszélyével. De azt küldte. A Beer Sheva viszont az a csapat, akiben simán benne van a lehetőség ahhoz, hogy legalább a BL csoportkörökig elverekedje magát , de az se lesz meglepetés, ha azon is túl tud majd jutni.

Az első mérkőzésen nagyon lazára vette az izraeli csapat a játékot, ennek ellenére 2-1-re otthon nyerni tudtak. Ez igen komoly reményt adhatott elméletben a Honvéd számára, hiszen itthon egy sima 1-0-al is már meg lehet a továbbjutás.

Idegenben a Beer Sheva nagyon megnyomta a mérkőzés elejét. A 12. percben már megszerezte a vezetést, amit a 16. –ban tovább növelt és tulajdonképpen ezzel el is döntött mindent, hiszen innen már a Honvédnek 4 gólt kellett volna rúgnia ahhoz, hogy ő mehessen tovább. Az előny birtokában kicsit lassították az izraeliek a játékot és nagyobb szerepet kapott náluk a labdatartás, mint a támadás.  AZ első félidő legvégére picit javult a Honvéd játéka és szinte a semmiből jogos 11-essel a félidő hosszabbításában szépíteniük is sikerült.

A második félidőben lényegesen veszélyesebben kezdett játszani a Honvéd és egyre több helyzetet is ki tudott alakítani, a labdabirtoklásban is csökkent ezáltal az izraeli fölény. A 73. percben Baráth egy parádés ollózással még egyenlíteni is tudott. Itt meg volt a lehetősége a szép befejezésnek. De aztán az izraeliek újra kicsit megindultak és ez elég volt ahhoz, hogy újabb gólt szerezve mindent eldöntsenek. A 3-2-es végeredmény azt hozta, hogy az izraeliek 5-3-as összesítéssel léptek túl a Honvédon és ejtették azt ki. Újabb magyar csapatnak ért véget ezzel a nemzetközi szereplés.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook