2022. január 21. - Ágnes

Hoppácska! Erre nem számítottunk!

2018. november 19. Szerző: Rózsa Misi
A magyar labdarúgó válogatott idén utoljára lépett pályára mérkőzésen. Utolsó idei mérkőzésünket az UEFA Nemzetek Ligájában Finnország ellen játszottuk le és valljuk meg, nem lehettünk a mérkőzés előtt túlságosan optimista hangulatban, hiszen a válogatott idei szereplése, hogy finoman fogalmazzunk, nem igen volt kielégítő.

 

Azt a lehetőséget, hogy csoportelsők lehessünk és ezzel érdemi remény maradjon arra, hogy sorsunkat a saját kezünkben tartva, kiverekedjük később esetleg, hogy a Nemzetek Ligájából juthassunk ki jó szerepléssel az EB-re, már rég eljátszottuk sajnos. Még a csoport kicsit vigasztaló második helyének megszerzése is csak álomnak látszott a mérkőzés előtt, hiszen nem csak az kellett hozzá, hogy mi megverjük itthon a finneket, hanem az is, hogy a görögök otthon kikapjanak Észtországtól. Mennyi volt a reális esély arra, hogy minden összejöhet így? Semmi.

Ennek ellenére a magyar válogatott végre a teljesítési kényszer terhétől megszabadulva, nagyon bátran és jó játékot produkálva, neki ugrott sikerre éhesen a finneknek, a kezdősípszó elhangzása után. Jött egy parádés negyedóra, amikor a támadások sorozatát vezettük ellenük. Igaz, aztán a kezdeti lendület kicsit elfogyni látszott. A finnek tíz percre átvették a játék irányítását és a játék ezen szakaszában lehettek joggal rossz érzéseink. De a Rossi válogatott megrázta magát, és újra átvette a dominanciát a pályán. Itt már lehetett érezni, hogy ha tartani tudjuk ezt a nyomást az ellenfélen, akkor abból jól fogunk kijönni. És be is igazolódott ez, mert a 29. percben Kalmár nagyon okos sarkazását közvető átadásából Szalai megszerezte az előnyt számunkra. De nem akartunk ráülni a vezetésre az előny birtokában is jöttünk folyamatosan előre, és a 37. percben Nagy Ádám nagyon jól eltalált távoli lövéséből, már két gólos előnynek örülhettünk. És lehetett volna itt akár nagyobb is az előny.

A második félidőt jól kezdtük, de itt már inkább taktikai játék folyt és itt már lehetett érezni, hogy a támadásról a hangsúly átkerült nálunk is inkább a védekezésre, ami érthető is volt annak tudatában, hogy már tudták a fiúk, hogy Észtország vezet Görögország ellen, így ha ott nem lesz változás ebben és mi is tartjuk a győzelmet, akkor meg lehet a második hely. De ennek ellenére is voltak veszélyesnek mondható helyzeteink és megmutattuk, hogy a magyar csapat technikailag képzettebb, mint az ellenfelünk. Az eredmény nem változott, se itt se Görögországba, így mi nyertünk 2-0-ra a görögök kikaptak 1-0-ra, a divíziónk második helye a mienk lett. A csoportot a finnek nyerték meg 12 ponttal, mi 10 ponttal lettünk másodikak, a harmadik hely Görögországé lett 9 ponttal és a 4 pontos Észtország esett ki a divízióból. Most fájt csak igazán, hogy elhullajtottuk azt a két pontot Észtországban a verhető észtek ellen, illetve, hogy jobban játszottunk Finnországban is mint ellenfelünk, mégis ők szerezték ott meg a győzelmet.

 

Kicsit nekem a gólja ellenére csalódást jelentett a pályán Szalai Ádám ahogy a gólt nem szerző Dzsudzsák Balázs is. Viszont rendkívül tetszett, amit Kalmár és Nagy mutatott teljesítményben, mert szerintem ők nagyon stabil pontjává nőtték ki magukat a válogatottnak. A csapat esetében itt most ki kell emelni azt is, hogy végre keményen képesek voltak harcolni a sikerért, agresszívan mentek előre és látszott rajtuk, hogy megfeszülnek azért, hogy sikeresek lehessenek. Ez a küzdőszellem nagyon fontos, hogy megmaradjon a továbbiakra is, mert akkor fog még nagy örömöket okozni nekünk ez a csapat.

 

A végső helyezésünk alapján, mi lettünk a C divízió legjobb második helyezettje. Ez abban mindenképpen sikernek mondható már most is, hogy amikor sorsolni fogják az EB szereplők csoportjait a selejtezőkre, akkor a magyar válogatott a harmadik kalapba kerül be és nem a negyedikbe. Tehát több erős csapatot biztosan el tudunk majd kerülni ott. De ez a legjobb második pozíció arra is jó lehet, hogy innen, az UEFA Nemzetek Ligájából verekedjünk meg magunknak egy Eb szereplésre jogosító helyet, ha a selejtezők során az itt jobb helyezést elért csapatok, kijutnak alanyi jogon az EB-re, mert akkor mi küzdhetünk meg helyettük itt, a kijutásért.

Ez most szép volt fiúk, ez előtt le a kalappal.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook