2019. február 20. - Aladár, Álmos

A horvátok nagy napja

2018. június 22. Szerző: Rózsa Misi
Zajlanak a labdarúgó világbajnokság csoportkörei. Egyre jobban tisztul a kép, már vannak biztos kiesők és vannak biztos továbbjutók. Az elmúlt játéknapon végre igazi jó mérkőzéseket láthattunk.

 

A nap első mérkőzésén Dánia az ausztrál válogatott ellen lépett pályára. Mindkét csapat számára nagyon fontos lett volna a győzelem itt. Szinte azonnal egymásnak is estek ennek érdekében. A dánok ügyesebben játszottak ugyan, veszélyesebbek is voltak, de Ausztrália nem adta könnyen a bőrét és többet is birtokolta a labdát. A 7. percben már egy bődületes nagy gól által Dánia szerzett vezetést. És ezután is még adódtak helyzetei, de a 38. percben a videó bíró segítségével Ausztrália 11-eshez jutott, amit sikerült berúgnia, ezzel egyenlítettek. Az első félidőben nagy küzdelem volt a csapatok között, de újabb gól már nem esett.

A második félidőre teljesen kiegyenlítődött a játék. Két teljesen azonos képességű és azonos focit bemutató csapat gyötörte elszántan egymást. Helyzetekig mindkét csapat eljutott, de gólt nem tudtak szerezni, így maradt végeredménynek az 1-1.

Franciaország ezúttal Peru ellen vehette fel a küzdelmet. A játék elején még Peru látszott meglepetésre veszélyesebbnek, de aztán egyre inkább átvette a játék irányítását Franciaország. A 34. percben már nem csak mezőnyben voltak fölényben a franciák, de a vezetést is sikerült megszerezniük. Ezután is még inkább előttük adódtak helyzetek, de nem tudták az előnyt növelni.

A második félidőre meglepetésre, Peru átvette a játék irányítását, sokkal inkább dominálták a játékot, mint ellenfelük és kifejezetten veszélyesen játszottak, lényegesen veszélyesebben, mint a franciák. Nagyon sokszor hajszál választotta el őket attól, hogy találjanak egy gólét és kiegyenlítsenek általa, de ez a hajszál ott maradt az utolsó másodpercig közöttük, és így az 1-0-s győzelmével Franciaország már biztos továbbjutó, míg Peru sajnos biztos kieső lett, az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül is.

A nap fénypontját természetesen Argentína összecsapása jelentette Horvátország ellen. Az argentinok az Izland ellen elszenvedett kellemetlen 1-1-et az erős horvátok ellen akarták feledtetni a szurkolóikkal. Már az első félidőben lehetett látni, hogy a horvátok szervezettebben, ötletesebben játszanak ellenfelüknél, akkor is, ha itt még Argentína irányított jobban és alapvetően kiegyenlített küzdelem alakult ki a két csapat között. Az elvártnál lényegesen gyengébb mérkőzésnek indult ez a találkozó.

De aztán jött a második félidő, ahol parázs játékot hoztak elénk a csapatok. Csodálatos egyéni megoldásokban gyönyörködhettünk és nagyon jó iramú, nyílt mérkőzés alakult ki a szereplők között. Az 53. percben Horvátország megszerezte a vezetést. Argentína megpróbálta felgyorsítani a játékot, de ez nem hozta zavarba déli szomszédjainkat. Argentína előtt a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Aztán a 80. percben az újabb horvát gól, már egyértelműen eldöntött mindent ezen a mérkőzésen. Sőt a 91. percben egy 100%-ra kidolgozott játék után, igen megalázó góllal tették fel a koronát a művükre a horvátok. És a második félidőben, három esetben sikerült a horvátoknak eltalálniuk Argentína kapuját és mindhárom találat gólt is eredményezett. A horvátok számára ezzel meg van a biztos továbbjutás, míg Argentína komoly bajba is kerülhet itt még.

A mai játéknap is tartogat érdekes mérkőzéseket számunkra. Az első meccsen azonnal Brazília lép pályára Costa Rica ellen. Aztán Nigéria mérkőzik meg Izland ellen, majd az utolsó mérkőzést Szerbia játssza Svájc ellen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook