2018. november 21. - Olivér

Ideje nagyon átgondolni az F1-es büntetések rendszerét

2017. július 12. Szerző: Speedzone
Többen is egyetértenek Mark Webber javaslatával, hogy a különböző technikai hibák miatt ne a pilóták kapjanak rajtbüntetéseket a Forma-1-ben.

 


Az ausztrál expilóta szerint jó megoldás lehetne például, ha az érintett csapatoktól vonnának le konstruktőri pontokat (már ha van miből.)
Egyetért Webberrel a Haas pilótája, Kevin Magnussen is. "Egy technikai hiba esetén sokkal nagyobb a csapat felelőssége, így érdemes lenne megfontolni a konstruktőri javaslatot" - fogalmazott a dán.
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is nyitott a változtatásra, ami nem csoda, hiszen az Osztrák Nagydíjon éppen Lewis Hamilton kapott rajtbüntetést váltócsere miatt.
"A büntetések általánosságban túl nagy mértékben befolyásolják a világbajnokságot" - így Wolff. "Mindig jó lenne, ha a leggyorsabb nyerhetné meg a versenyt, vagyis a technikai hibák miatt nem szabadna súlyosan büntetni a pilótákat."
"Másrészről viszont muszáj kontroll alatt tartani a helyzetet, mert ha senkit nem bünetnek meg, folyton cserélgetnénk a váltót, a motort és így tovább. Remélem, hogy egy olyan tapasztalt figura, mint Ross Brawn előáll majd olyan javaslatokkal, amelyek segítenek változtatni a helyzeten."
 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook