2018. október 20. - Vendel

Az IFFHS-nél Messi a legjobb

2017. december 8. Szerző: Rózsa Misi
Folytatjuk a szakma szavazatai alapján a legjobbak ismertetését. Most a gólvágókra került a sor. A legtöbb gólt a 2017-es évben az argentin csoda, Lionel Messi szerezte, szám szerint 37-et.

 

Érdekes, hogy ebben most nem C. Ronaldo volt a legnagyobb ellenfele, aki 25 góljával csak a 12. helyig ért fel. Pedig ezt várták a szezon előtt sokan, hogy ők fognak ezért a címért harcolni egymással. Messi éppen, hogy nyerni tudott a 37 góllal, mert 35 góljával baromi szorosan ott volt a nyomában a PSG támadója, Edinson Cavani. Őket a Sporting játékosa Bas Dost követte 34 góllal.

Lionel messzi 2004 óta, 365 spanyol bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 361 gólt szerzett eddig összesen a pályafutása során itt. Az év legjobb gólvágója címet, most harmadszor tudta megszerezni. Luiz Suerez a másik, aki háromszor tudta megszerezni ezt a jelentős elismerést. C. Ronaldonak mindössze ez kétszer sikerült.

A legjobb női labdarúgó csapatnak, hatalmas fölénnyel ezúttal az Olympique Lyon csapatát választották meg, melynek soraiban játszik a magyar Marozsán Dzsenifer is. Az elmúlt 6 évből, négyszer is a Lyon hódította el ezt a sikert, ami nagy bravúr részükről.

Idén a PSG lett a második mögöttük, harmadik helyre pedig a Wolfsburg érkezett meg.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook