2022. január 21. - Ágnes

Ifjúsági ökölvívó EB: érmek is vannak

2018. április 23. Szerző: Rózsa Misi
Ötödik napjához ért vasárnap az ifjúsági ökölvívó Eb Olaszországban. Itt már nagyon nagy volt a tét, hiszen versenyzőink azért bokszoltak, hogy bekerülhessenek az elődöntőbe, akik itt eredményesek tudtak lenni, azok nyakába már ott lehetett az érem. A tét nagy volt, az ellenfelek rendkívül erősek.

 

Hámori Luca 60 kg-ban azonnal megkapta ellenfélnek a korábbi Európa bajnokot a török Sonmez Gozdét. Az első menet nagyon szoros küzdelmet hozott a két lány között. Hámori kiváló taktikával lepte meg az esélyesebb ellenfelét és nagyon ügyesen oldotta meg, hogy az ne tudja a saját akaratát és stílusát a küzdelmükre erőltetni. A második menetre Luca fölénye már elég látványos volt, uralta a ringet és kiválóan küzdött, amit ha lehet ilyet mondani, a harmadik menetben tovább élezett, nem hagyott magán felületet találatra, ő viszont rendre megtalálta, hogy hol van a lyuk az ellenfél védekezésén, amin keresztül el tudja találni azt.  Igen meggyőző szép ökölvívással verekedte be magát Hámori egyhangú pontozás mellett az elődöntőbe és szerezte meg az érmet. Nagyon bízunk abban, hogy a hátralévő két mérkőzésére is meg marad ez a remek formája és akkor akár sikerülhet a legfényesebbre csiszolnia ezt a megszerzett érmet.

Lakotár Hanna is 51 kg-ban megkapta az egyik legnehezebb ellenfelet, a címvédő bolgár Stoeva Goryania személyében. Ellenfele nagyon ügyesen használta ki rutinját és testi adottságait. Lakotár derekasan próbált küzdeni ellene, de most nem annyira jött ki számára ezen az összecsapáson a lépés, mint előtte eddig rendre. Volt, amikor meg tudta kicsit szorongatni a bajnokot, de az sajnos itt egyértelműen most jobb volt nála, így Lakotár vereséget szenvedett el és nem sikerült megszereznie az érmet, de amit ezen a tornán ez a lány megmutatott magából, az komoly reményekre ad okot személyével kapcsolatban a jövőre nézvést.

Kondákor Emília 54 kg-ban az olasz Tessari Biancamaria ellen léphetett szorítóba. Sajnos Kondákor nem tudott mit kezdeni azzal, hogy ellenfele jóval magasabb volt nála és hosszú karjaival úgy küzdött ellene, mint egy polip. Képes volt Kondákor többször is megújulni a küzdelmük során, többféle megoldást is igyekezett keresni arra, hogy feltörje ellenfele páncélját, de ezúttal ez nem jött össze neki, sajnos egyhangú pontozásos vereség lett a vége, így ő is kiesett az érem előtt a küzdelmekből. De ahogy Lakotár esetében elmondhatjuk, hogy az előtte lévő küzdelmek során kivételes képességeket voltképes megmutatni magából, ugyanez Kondákorra is igaz, ő is a jövő egyik nagy reménysége magyar szempontból.

49 kg-ban Bernáth Attila folytatta a magyar ringbe lépőknek a sorát. Az ő ellenfele a kiváló lengyel ökölvívó, Brach Pawel volt. Az első menetben még szoros küzdelem alakult ki a két fiú között, de már itt érezni lehetett, hogy Bernáth van fölényben, ő az, aki könnyedébben, több ötlettel bokszol. A második menetben is jött előre és olyan szép találatokat vitt be ellenfelének, hogy az ezektől teljesen elbizonytalanodott, komoly hátrányba került. A harmadik menetet is Attila irányította határozottan, ment előre megállíthatatlanul. A lengyel már olykor pánikszerűen igyekezett menekülni előle. Nem is lehetett más ennek a küzdelemnek a vége, minthogy Bernáth egyhangú pontozással nyerni tudott, így már ő is biztosan érmet szerzett a magyar csapat számára, és amit láttunk ismét tőle, az alapján a legfényesebb érem reményeink is valóra válhatnak esetében a folytatásban.

69 kg-ban Ambrus Viktória zárta a magyarok sorát a vasárnapi küzdelmek során. Lengyel ellenfele, Borys Patrycja ellen léphetett szorítóba. Vikiben most sem kellett csalódnunk, harciasan lépett fel a lengyel lány ellen és keményen igyekezett küzdeni ellene. Sajnos nem kérdés, hogy ezen a napon ellenfelének jobban jött össze minden, mint Ambrusnak és bár szépen küzdött a magyar kislány, de nem jött össze számára a győzelem, neki is egy lépéssel az érem előtt búcsúznia kellett.

Hétfőn szünnap következik Olaszországban a versenyzők számára. Kedden már az elődöntők küzdelmeiért lehet majd izgulni, amikor újra ringbe fog szállni Hámori Luca és Bernáth Attila, hogy megpróbálják beverekedni magukat a döntőbe. Nagyon fogunk szurkolni nekik azért, hogy ez összejöjjön számukra.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook