2020. szeptember 26. - Jusztina, Pál

Íme a náci szurkolónk

2016. június 20. Szerző: GKI
Olvasóink és dolgozóink is megrökönyödtek a világsajtó mai hírein arról olvasva, hogy magyar drukkerektől féltik az Európa bajnokság többi nációjának szurkolóit, de legfőképpen angolokat. Hogy is van ez?

Elképedtünk azon, hogy az egyik magyar sajtó orgánum, szinte szó szerint átvette az angol és a francia média által keltett lejárató kampányt, amit az egyik magyar szurkoló fotójával próbálnak alátámasztani. A fiatalembert egy jóbarát által sikerült elérnünk és mekérdeznünk. A szóban forgó magyar szurkolót Bana Attilának hívják - csak hogy végre neve is legyen. Attila valamikor Újpest szurkoló volt, nyilván ma is az, de a mérkőzéseket sajnos ritkán tudja látogatni, ugyanis tizennyolc évvel ezelőtt elhagyta Magyarországot. Spanyolországban él, ahol élete sikeresen alakult, többek közt, a sportnak köszönhetően. Háromszoros spanyol testépítő bajnokként, elismert tagja a spanyol társadalomnak, olyannyira, hogy néhány éve egy madridi egyetemen tanítja az egészséges életmódot, ezen kívül pedig személyi edzőként is dolgozik. Egy kisgyermek édesapja.

A náci eszmék pont olyan messze vannak tőle, mint szeretett újpesti csapata, mostani lakóhelyétől. Nyíltan vállalja, hogy nem rajong sem a nácikért, sem a homofóbokért. Telefonbeszélgetésünk alkalmával elmondta, hogy felháborítónak tartja, hogy az európai média megpróbálja előtérbe helyezni a magyar, albán és horvát szurkolókat, mint a legkegyetlenebb huligánokat. Szomorú, hogy a mai napig mindenhol balhézó angolokról, így próbálják elterelni a figyelmet. Elmondta, hogy huszonötezer kint tartózkodó magyar közt nyilván vannak szélsőségesek is, ám szerencsére ehhez mérten, elenyésző számban.

Attila már jogászaival is egyeztetett és mindenképpen beperelik az őt oktalanul rossz színben feltüntetett sajtóorgánumokat. Mi pedig reméljük, hogy a francia hatóságok nem ültek fel ennek a lejárató kampánynak és sem őt, sem a többi magyar szurkolót nem fogják hátrányosan kezelni.

Ha újjabb információval rendelkezünk, azonnal jelentkezünk.

Addig is, hajrá magyarok!

Update, június 21: Biztos, hogy erre a témára kell rápörögni oktalanul, amikor az albánok jobbat tudnak?

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook