2018. június 21. - Alajos, Leila

Indianapolis csillagai

2017. augusztus 30. Szerző: Szele Tamás
Hölgyeim és uraim, még mindig Indianapolis, de még mindig nem autóverseny, hanem junior úszó világbajnokság. És még mindig magyar érmek, végeláthatatlan sorban – a zárónapra is jutott egy arany, két ezüst, csak, hogy méltó búcsút vegyenek a mi úszóink a kies amerikai várostól, melyben a számukra emlékezetes világverseny zajlott.

 

Röviden és pontosan: Milák Kristóf 200 méter pillangón arany-, Késely Ajna 200, Németh Nándor pedig 100 méter gyorson ezüstérmet szerzett. Dee azért ezek a nem mindennapi diadalok megérdemlik, hogy alaposabban is foglalkozzunk velük. A 17 éves Milák 1:53.87 perces idejével elképesztő, több mint három másodperces előnnyel diadalmaskodott, ezzel negyedik elsőségét ünnepelhette, mivel korábban 100-on, valamint a 4x100 és 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként is győzött, továbbá 50 méter pillangón harmadik lett.
„Szerettem volna a netanyai junior Eb-n úszott időmet megjavítani, de ez most egy kicsivel rosszabb lett, persze nem bánkódom. Ha lett volna mellettem valaki erősebb, akkor az első százon jobban mentünk volna” - mondta a Magyar Úszó Szövetség honlapján Milák, aki pályafutása során másodszor úszott 1:54 perc alatt. Hozzátette, a két váltóban elért sikernek örül a legjobban.
A 15 esztendős Késely Ajna a 400 méter gyorson aratott győzelme mellett a harmadik ezüstjét kaparintotta meg: 200-on eddigi legjobbját (1:57.85) alaposan megjavítva, 1:57.10 perces idővel, mindössze két századdal lemaradva a győztes kanadai Taylor Ruck mögött csapott célba.
Németh Nándor - aki mindkét váltóban fantasztikusan teljesített záróemberként - 48.95 másodperces idővel lett második 100 méter gyorson.
„Kicsit csalódott vagyok, az idő nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, az utolsó 25 méterre szétesett a mozgásom” - nyilatkozta Németh.

Szép volt ez így is, Nándor, ne bánkódj!

De így, a zárónap után maga az egész junior világbajnokság is megérdemel pár szót. Fontos volt nekünk Indianapolis? Nagyon fontos: a magyarok legjobb európai országként 16 éremmel, öt arannyal, nyolc ezüsttel és három bronzzal az éremtábla negyedik helyén zárták a világbajnokságot. Ez az eredmény kétségtelenné teszi, hogy a magyar úszósportnak nem csak diadalmas jelene, de fényes jövője is van. A ma ragyogó csillagai mellett már látszik a holnap fellángoló szupernováinak jövendő fénye is – köszönjük, srácok, csak így tovább!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook