2019. január 18. - Piroska

Induljon a VB láz

2017. december 1. Szerző: Rózsa Misi
Nem lehet kérdés, hogy a sportban a jövő év legnagyobb eseményének egyértelműen az oroszországi labdarúgó Világbajnokság fog számítani. Ez a nyár, hatalmas foci őrületben fog eltelni és csodálatos élmények várnak ránk. A selejtezők mindenhol lezárultak, így meg van, hogy kik verekedték ki maguknak a jogot arra, hogy részt vehessenek a nagy megmérettetésen. Péntek délután már ki is fogják sorsolni a csoportokat.

 

32 csapat lesz jelen a tornán. Nyolc darab 4-es csoportba lesznek besorsolva, ahonnan az első és a második helyen végző csapat léphet majd tovább. Természetesen, itt, ahogy mindig is minden csapat csak egy mérkőzést játszik a másik ellen. Tehát mindenki három ellenfél ellen méreti meg magát az első körben és a két továbbjutó aztán már az egyenes kiesési szakaszban folytatja a küzdelmeit.

Akik itt lesznek:

Szaúd-Arábia

Irán

Tunézia

Marokkó

Ausztrália

Dél-Korea

Costa Rica

Peru

Szenegál

Egyiptom

Japán

Nigéria

Szerbia

Oroszország

Izland

Dánia

Svédország

Mexikó

Svájc

Lengyelország

Kolumbia

Uruguay

Horvátország

Portugália

Belgium

Argentína

Anglia

Franciaország

Spanyolország

Brazília

Németország

Nagyon nem könnyű dolog a végső győztes személyével kapcsolatban már most becslésekbe bocsátkozni. Abban nem hiszünk, hogy hatalmas meglepetésre egy esélytelenebb kis csapat elviheti a kupát innen. A németek, spanyolok, brazilok, argentinok, franciák azok, akik között leginkább várható, hogy eldőlhet a világbajnoki cím megszerzése. De ott vannak az óriások mögött a meglepetésre akár képes csapatok is, mint az angolok, portugálok, a mexikóiak, belgák, kolumbiaiak és a horvátok. Minden más csapat esetében hatalmas meglepetés lenne már az is, ha el tudnának jutni a döntőig, de akárcsak az elődöntőig. Az biztos, hogy nagyon kiélezett, nagyon jó mérkőzések tömege vár ránk és már alig várjuk, hogy elhangozzon az első mérkőzésen a kezdést jelentő sípszó. Sajnos mi magyarok nem vagyunk saját csapattal érdekeltek, de azért szerintünk mindenkinek lesz majd kedvence, akinek szurkolhat a magyar csapat hiányában is.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook