2019. január 16. - Gusztáv

BL: indulnak a visszavágók

2018. március 7. Szerző: Rózsa Misi
Már az első mérkőzések megpecsételték elméletileg a továbbjutások kérdését a keddi párharcok esetében, de a fociban, semmit nem lehet eldöntöttnek mondani a mérkőzések lejátszása előtt.

 

Tulajdonképpen a Real Madrid számára lehetett volna akár melegebb is a pite, hiszen otthon 3-1-re nyertek, ami jelentős előnynek mondható, de az idegenben rúgott gól, akár nagy érték lehetett volna a franciáknak, hiszen a PSG otthon képes ontani a gólokat és bárkire veszélyes csapat. Még úgyis, ha sérülése miatt Neymar esetében tudni lehetett, hogy nem lép majd pályára.

Az első félidő alapvetően unalmas játékot hozott, némi enyhe hazai fölény mellett. De ez a fölény leginkább a labda birtoklásában volt érzékelhető, mert a Madrid azért lényegesen veszélyesebb volt már itt is.

A második félidőre kicsit felpörögtek a csapatok és izgalmasabb lett a mérkőzés. És itt már mindenben a Real Madrid tudott dominálni, nála volt többet a labda, ő lőtt többet kapura. Ronaldo az 51. percben megszerezte a számukra legfontosabb találatot, hiszen ezután már a hosszabbítás kiverekedéséhez is a PSG-nek, legalább hármat kellett volna erre válaszul adnia. Jöttek is előre ennek érdekében és egy viccesen szerencsés találattal egyenlíteni is sikerült nekik. Ráadásul úgy jött ez össze nekik, hogy ekkor már emberhátrányban játszottak! De az egyenlítés után a maradék reményük is elszállt, mert ismét a Real Madrid örülhetett az újabb góljának, ami már valóban behozhatatlanná tette az előnyüket.

A Liverpoolnak nem volt igazán miért izgulnia, hiszen az első mérkőzésén a Portó ellen, idegenben már 5-0-ra győzni tudott és abszolút egyértelmű volt, hogy ez már bőven elég számukra ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni ebből a párharcból. És ez az eldöntött állapot rá is nyomta bélyegét sajnos a mérkőzés képére. Az angolok sok játékosukat pihentették, és akik a pályán voltak, nem igen akartak megszakadni a sikerért. Az első félidőben egyetlen eset sem volt, amikor bármelyik fél el tudta volna találni az ellenfél kapuját.

A második félidőben nagyobb sebességre kapcsolt ugyan a Liverpool és veszélyesebben is játszott, egyértelműen az ő játékukban volt benne a győzelem lehetősége, de aztán nem tudták a legjobb helyzeteket sem kihasználni, így maradt a visszavágón a 0-0-s eredmény és ez az angoloknak bőségesen elég volt ahhoz, hogy tovább lépjenek a Portó kiverése által.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook