2022. május 19. - Ivó, Milán

Interjú: Cornel Marculescu, a FINA igazgatója

2018. július 23.
A Nemzetközi Úszó Szövetség Budapesten tartózkodó igazgatója, Cornel Marculescu interjút adott Szántó Dávidnak, a junior műúszó világbajnokság műsorközlőjének.

 

A Nemzetközi Úszó Szövetség Budapesten tartózkodó igazgatója, Cornel Marculescu interjút adott Szántó Dávidnak, a junior műúszó világbajnokság műsorközlőjének.

A műúszás mennyire fontos szerepet tölt be a FINA-ban? 

A FINA-nak hat diszciplínája van. Öröm visszatérnünk a Duna Arénába, ami immár a FINA-nak is, a vizes sportoknak is az otthona. A műúszás a sokszínűségünk része. Az úszásban hagyományos versenyek zajlanak, a vízilabdában meccsek, az óriástoronyugrás az extrém sport, a műúszás viszont maga a művészet. A  sokszínűsége lenyűgöző. A mostani budapesti verseny újfent rendkívül jól szervezett, akárcsak minden más vizes esemény, amit eddig itt rendeztek. Itt, a magyar fővárosban tevékenykedik a FINA Végrehajtó Bizottságának egyik tagja, Gyárfás Tamás, aki tényleg mindig a maximumra, a legjobbra törekszik. Külön szeretném megköszönni Orbán Viktor miniszterelnök úr folyamatos támogatását. Nemsokára, októberben visszatérünk Budapestre a rövidpályás úszó FINA Világkupára. A helyszín, a létesítmény fantasztikus, magától értetődik, hogy igyekezni kell rendszeresen megtölteni élettel. Bízom benne, hogy mi élni tudunk a lehetőséggel, erre képesek vagyunk. 

A FINA szereti Budapestet. Vannak már újabb tervek a visszatérésre?

Nemrég beszéltünk arról, hogy a jövőben a műúszó Világkupa-sorozat szuperdöntőjét első alkalommal Budapest rendezze. Erről Balogh Sándorral, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnökével és Gyárfás Tamással már egyeztettünk, ez biztosan újabb csodálatos verseny lenne! Elvégre önöknél mindig rendkívül megbecsültek a versenyzők, akik jól érzik magukat Budapesten. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook