2019. február 17. - Donát

Itália is hamarosan zárja a foci bajnokságot

2018. május 15. Szerző: Rózsa Misi
Utolsó fordulóját fogják lejátszani hétvégén Olaszországban a labdarugó bajnokságnak a Seria A-ban. Még bőven vannak nyitott kérdések, amikre választ várhatunk a hétvégétől.

 

Az már biztosan eldőlt, hogy a Juventus lesz idén is a bajnok. 37 mérkőzés során 92 pontot gyűjtött össze, négy pont ezzel az előnye az őt követő Napolival szemben. 37 mérkőzéséből 29 esetben győzni tudott, 5 alkalommal osztozott a pontokon és három esetben hagyta el vesztesen a pályát. 84 gólt rúgott és 23-at kapott rá válaszul.

Az is eldőlt itt már, hogy a Napoli szerezte meg a második helyet 88 pontjával. Jelenleg 74 ponttal a Roma áll a dobogó alsó fokán, de ott liheg 72 ponttal a nyakában a Lazio is, aki szintén szeretne fellépni a dobogóra. A Lazionak nagyon fontos lenne sikert elérni a hétvégén, mert a negyedik hely ugyan még BL helyet jelent, de ott van az 5. helyen mögötte az Inter, akinek 69 pontja van, így ha a Lazio kikap, és ő nyerni tud, nagyon szerencsés esetben helyet is cserélhetnek. Igaz erre csak papíron lehetne esélye.

Hatodik lett az AC Milan és már biztos, hogy indulhat az EL küzdelmeiben. Igaz az még kérdés, hogy megtartja e hatodik helyét és ezzel a csoportkörökben kezdhet, vagy 61 pontja kevés lesz ehhez és beelőzi őt a 60 pontos Atalanta. De még az Atalanta se lehet biztos abban, hogy meg tudja tartani majd EL selejtezőt érő hetedik helyét, hiszen a Fiorentina, akinek 57 pontja van, utolérheti, és maga mögé utasíthatja.

Hátul már biztosan eldőlt, hogy a Benevento 21 pontjával és a Verona a 25 pontjával távozik az élvonalból. Egy kieső hely még kiadó itt. Jelenleg a Crotone áll ott 35 ponttal. A szintén 35 pontos Spal, a 36 pontos Cagliari, a 37 pontos Udinese és a szintén 37 pontos Chievo sincsenek még biztonságban, bármelyikük akár kieshet itt.

A Serie A küzdelmeiből az első 4 helyezet, indulhat a BL csoportköreiben. Az 5. és a 6. helyezet, azonnal az EL csoportköreiben kezdheti meg a szereplést, a 7. az EL selejtezőiben kell, induljon.

Izgalmas hétvége következik tehát a jelek szerint még Olaszországban a labdarúgásban.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook