2018. október 20. - Vendel

Javuló magyar remények

2017. október 24. Szerző: Rózsa Misi
Ahogy lapunk tegnap beszámolt róla, tragikusan kezdődött a törökországi EB a magyar férfi ifjúsági versenyzőink számára. Szombaton akik Antayában ringbe léptek, azok mintha átok ülne rajtuk, vereséget szenvedtek el. Voltak, akik olyan ellenfél ellen, aki ellen illet volna továbblépni, volt, aki olyan ellen, aki ellen igazából esélye sem lehetett még itt továbblépni. Tényleg úgy festett meg vagyunk átkozva, ezért komoly félelmekkel várhattuk a vasárnapot.

 

52 kg-ban Bernáth László ellenfele a török Dimirhan Azad volt. A török fiú ugyan nem a súlycsoport igazi esélyese, de nem nevezhető gyenge ellenfélnek. Főleg úgy, hogy ő hazai pályán mozoghat. De a többi potenciális ellenfélhez képest, még talán a könnyebb kategóriába sorolhatónak mondhatjuk, akit meg lehet fogni. Sajnos ez itt most Bernáth Lacinak nem sikerült, egyhangú pontozással vereséget szenvedett el és ezzel kiesett.

Rosszul kezdődött tehát a vasárnap is.

A litván Lukas Petrauskas nem tartozik a 75 kg „királyai” közé, de egy igen kellemetlen, komolyan nemzetközi rutinnal bíró versenyző. Ha őszinték akarunk lenni, akkor ezen a mérkőzésen nem a magyar Cservenka Róbertnek állt a zászló. De a magyar fiú, mindenkit meglepve, nagyon nagyot bunyózott, és végig egyértelmű fölény mellett irányította az összecsapásukat. Keményeket ütött, okosan, taktikusan támadott és nagyon szervezetten védekezett. A ringben mutatott teljesítménye alapján, kérdés sem férhet ahhoz, hogy megérdemelten nyert és ő volt aki megtörte a nyeretlenségünk jegét végre itt.

91 kg-ban Fehér Koppánynak szerencséje volt a sorsolásnál, már ebben a súlycsoportban, igazi nagyágyúk tömege van jelen, de neki sikerült az egyik könnyebben megoldható feladatot kapni a sorsolásnál a bosnyák Tiro Bakir személyében. Természetesen a megoldható feladat, az nem azonos a könnyű feladattal. Fehér nagyon is komolyan vette szerencsére az ellenfelét, nem könnyelműsködte el a mérkőzést ellene és kifejezetten meggyőző,. eredményes, jó bunyóval győzte le egyhangú pontozással. Fehér ezzel a sikerrel, már ott is van a legjobb nyolc között. Tehát ha következő ellenfelét is sikerül legyőznie, akkor már biztosan meg lesz az első magyar érem is.

Október 23-án megint van, akikért szurkolhatunk. Egervári ellenfele 81 kg-ban az észt Stiven Assal lesz, míg Vincze +91 kg-ban a török Ilyas Mucahit ellen fog szorítóba lépni. Reméljük itt is leszokunk a végén magyar sikereknek örülni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook