2019. február 16. - Julianna, Lilla

Jégkorong: ez megint nem jött össze

2018. április 26. Szerző: Rózsa Misi
A divízió 1/A jégkorong világbajnokságon sorra zajlanak a küzdelmek. A magyar csapat az első körben kikapott a kazahoktól, a második körben legyőztük az olaszokat, a harmadik körben Szlovénia volt az ellenfelünk.

 

Persze tudjuk, hogy Szlovénia csapata erősebb, mint a magyar csapat, de sokan reméltük, hogy a fiúk küzdeni tudása és akarata győzelemre vezethet minket. Ráadásul itt a szlovénokat megverte előttünk Nagy-Britannia és Lengyelország is.

Az első harmadban nem játszott rosszul a magyar csapat, ennek ellenére az előnyt a szlovénok szerezték meg. A második harmadban nagyon meghúztuk a játékot és a jó játék eredményességgel is társult, hiszen ki tudtunk egyenlíteni. Sajnos ezt csak négy percig tudtuk tartani, mert utána megint a szlovénok vették át a vezetést. A harmadik harmadban nagyon sokáig benne volt a hangulatában az újabb egyenlítésünk és akár utána a fordításunk lehetősége is, de nagyon nem akart összejönni a találat, és amikor a vége felé elkezdtünk rizikót felvállalni a siker lehetőségének érdekében, akkor azt két góllal válaszolta meg ellenfelünk. Sajnos ismét vereséggel hagyhattuk el a pályát, Szlovénia 4-1-re megvert minket.

Kazahsztán a magyarok legyőzése után Nagy-Britannia csapatával találkozott. A britek szereztek vezetést, de aztán még az első harmadban a kazahok egyenlíteni tudtak. A második harmadban két gólt szerzett Kazahsztán, amire a briteknek nem volt válaszuk. A harmadik harmadban már annak elején újabb három kazah gól érkezett, és ez alakította ki az elsöprő 6-1-es végeredményt.

Amikor mi a szlovénok ellen léptünk jégre, Kazahsztán ellenfele Olaszország volt. És az olaszok parádézni tudtak a legerősebbnek tartott csapat ellen. Az első harmadban már két gólt szereztek, a másodikban még egyet és a harmadikban már nem esett találat a csapatok között, így az olaszok 3-0-ra nyerni tudtak.

Nagy-Britannia a lengyelek ellen szállhatott küzdelembe. Nagyon izgalmas, jó kis találkozót hoztak össze. A britek szerezték meg az előnyt az első harmadban, de a lengyelek ki tudtak egyenlíteni, igaz még ebben a harmadban Nagy-Britannia visszavette a vezetést. A második harmad a lengyelek harmada volt. Előbb megint kiegyenlítettek itt, aztán meg is tudták fordítani a mérkőzés állását a javukra. De aztán jött a harmadik harmad, ahol a britek villogtak nagyon, előbb egyenlítettek, aztán átvették ők a vezetést, majd a végén még növelni is tudták előnyüket és ezzel 5-3-ra nyertek.

A csoport élén most 3 csapat áll 6 ponttal: Kazahsztán az első, Olaszország a második, Nagy-Britannia a harmadik. Mögöttük mindhárom másik csapatnak 3 pontja van. Negyedik Szlovénia, ötödik Lengyelország és a kieső helyen jelenleg a mieink állnak.

Csütörtök este Magyarország csapata Lengyelország legjobbjaival mérkőzik meg. Nagyon reméljük, hogy képesek leszünk nyerni és javítani ezzel helyzetünkön. A csoportban holnap csak ezt az egyetlen találkozót rendezik meg.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook