2019. március 25. - Irén, Írisz

Jöhet az AEK Athén

2018. augusztus 15. Szerző: Rózsa Misi
Az első selejtezőkörben a luxemburgi csapat elleni gyalázatosan gyenge játékuk után, nem sokan hittek abban, hogy a MOL Vidi csapata, tovább tud majd lépni komolyabbnak mondható ellenfeleken is. De aztán jöhetett a Ludogorets aki nem nevezhető gyenge és rutintalan csapatnak, akik legyőzésén keresztül eljutott a Videoton csapata az FC Malmöig, aki már valóban komoly kihívásnak tekinthető.

 

Az első mérkőzésen az ellenfél szerzett ugyan vezetést, jobban is játszottak tulajdonképpen végig, de a Vidi egyenlíteni tudott, így az 1-1-es eredmény számukra volt kecsegtetőbb a visszavágóra, bár a papírforma nem mellettük szólt ezen a mérkőzésen sem.

A visszavágó mérkőzést a Felcsút stadionjában játszották le. A pálya talaja minősíthetetlenül gyenge volt. Leginkább az tűnt fel, hogy hiába az egyik legnagyobb költségvetésből működő csapat az övék, a fű valahogy elfogyott a pályájukról, csak nyomokban lehetett látni zöld felületeket. Voltak, akik azon viccelődtek, hogy biztos el lett szívva. De persze ez hülyeség. Inkább nem gondozták megfelelően, vagy nem jó minőségű fű lett elvetve. Nézők viszonylag sokan voltak, de legtöbbjük most sem szurkoló volt, hiszen a Videoton ultrái és a szurkolói magjuk bojkottálja a csapat meccseit a nehezen magyarázható névváltoztatás miatt.

Az első félidőben mezőnyben kiegyenlített játék folyt ugyan, de lényegesen többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, és veszélyesebb helyzeteik is inkább csak nekik voltak. De a Videoton is támadott, ha nem is sokszor kerültek az ellenfél kapujának közelébe, viszont jól semlegesítették annak veszélyes szélsőit.

A második félidőre már javult a Videoton játéka is, és itt már egyértelműen sikerült többet birtokolni a labdát. És itt már több esetben is voltak veszélyes helyzetek. A 67. percben úgy festett minden eldőlhet, mert a Videoton egy teljesen egyértelmű büntetőhöz jutott. Ha azt érvényesíti, megnyugodhattak volna. De Lazovics kihagyta, majd bevágta a labda helyett önmagát a kapuba és letépte annak hálóját, várni kellett, amíg jön „Józsi” az ő kis létrájával és elkezdi megbarkácsolni a széttépett kaput. De ezután már folytatódhatott a játék. A Videoton elsősorban szervezett és nagyon fegyelmezett védekezésének köszönhette, hogy nem kapott gólt, pedig a svédek játékában a vége felé már nagyon benne volt a gól, de a Vidi szerencséjére az benne is maradt. A 0-0-s végeredmény azt jelenti, hogy az idegenben elért 1-1 következtében, idegenben rúgott több gól okán, a Videoton juthat a selejtező utolsó körébe, ahol az ellenfele a Celtic csapatát kiverő AEK Athén lesz majd. Ez igazán nagy falat lehet, de akár összejöhet a fehérváriaknak az újabb bravúr is, de ha nem sikerül, akkor is még vár rájuk a nemzetközi szereplés, hiszen a kiesés esetében az EL csoportkörében folytatják majd a küzdelmeket.

A görögök ellen az első meccset a MOL Vidi hazai pályán játszhatja majd le, már amennyire a Groupama Arénát hazai pályának mondhatjuk esetükben. A mérkőzésre augusztus 22.-én kerül majd sor.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook