2019. január 18. - Piroska

Jöhet Joshua?

2017. november 29. Szerző: Rózsa Misi
Bermane Stiverne kemény bunyós. Haiti születésű, kanadai állampolgár. Amatőrként kezdte, onnan lépett át a profik világába, ahol nagyon hirtelen tudott feljutni a csúcsig, azzal, hogy világbajnok tudott lenni.

 

2005-ben indult a profi pályafutása. Pályafutása úgy indult, hogy 12 mérkőzést megnyert azonnal és mindegyiket kiütéssel sikerült hoznia. Igaz utána belenézett egy vereségbe is, ahol ráadásul padlón maradt, de utána megint beindult a szekér és jöttek a győzelmek megint. WBC Világbajnoki címétől, Deontay Wilder fosztotta meg.

Deontay Wilder szintén amatőrként kezdte meg pályafutását. 23 mérkőzést vívott meg az amatőrök között, 19 esetben győzni tudott. A 2008-as pekingi Olimpián a bronzéremig menetelt. 2009-ben lépett át a profik világába. Letette itt is azonnal a névjegyét azzal, hogy az első 32 mérkőzése során, minden esetben KO győzelmet tudott aratni, amire nem igen van példa. 2015-ben eljutott oda, hogy kihívója lehetett az akkori világbajnoknak Bermane Stiverne-nek.

Az összecsapásuk az első pár menetben még szoros volt, de a fiatal trónkövetelő, egyre jobban át tudta venni az irányítást és folyamatosan őrölte fel ellenfele a világbajnok ellenállását és többször kerültek olyan helyzetbe, hogy úgy festett nem megy végig a találkozójuk, de Bermane Stiverne feje itt betonból volt és végig állta az összes menetet. Igaz, ettől még az övét elveszítette, hiszen párharcukat Wilder egyhangú pontozással és teljesen megérdemelten megnyerte.

Az első kihívója Wildernek, akit a Bronz Bombázónak hívnak, Eric Molina volt, akivel szemben nagyon könnyed bunyóval a 9. menetben elért KO-val védte meg a címét. Bermane Stiverne vissza akarta venni az övét, ezért ismét kihívta küzdelemre Wildert. Sokan itt nagy csatára számítottak előzetesen, de ez a nagy csata elmaradt. Wilder már az első menetben lemészárolta ellenfelét és kiütéses győzelmével ismét sikerült megvédenie a címét.

A szakma és a sportág szerelmesei nagyon várják, hogy végre összejöjjön a Wilder-Joshua találkozó.

Anthony Joshua Vlagyimir Klicsko legyőzésével lett világbajnok. Wilder is és Joshua is jellemzően szeretnek KO győzelmeket aratni. Jelenleg ez a két nehézsúlyú ökölvívó az, akik a legnagyobb ütőerővel rendelkeznek Küzdelmük, igaz gladiátor torna lehetne a legjavából és bár sok nagy csatát láthatunk a világban az ökölvívásban, ehhez foghatót, ami tőlük várható, viszont nem nagyon lehetne várni mostanság. Nagyon reménykedünk tehát abban, hogy 2018-ban találkozni fognak a ringben egymással és eldöntik maguk között, hogy ki is valójában jelenleg a súlycsoport királya.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook