2018. június 21. - Alajos, Leila

Jöhetett volna jobb vagy rosszabb

2017. augusztus 8. Szerző: Rózsa Misi
Amikor az első körben a Videoton ellenfele a máltai Balzan csapata volt, könnyű volt becsülgetni az esélyeket és ott magabiztosan jelenthettük ki, hogy a magyar bajnokságban szereplő csapatnak nagy mázlija van azzal, hogy ezt a gyenge máltai ellenfelet kapta. És itthon ezt bizonyította is azzal, hogy laza 2-0-al nyert, igaz, hogy idegenben 3-3 lett a komolyan vehetetlen csapat ellen az eredmény, az nem volt túl bíztató.

 

Aztán amikor kiderült, hogy második körben a Bordeaux gárdája lesz az ellenfél, nagyon sokan gondoltuk azt, hogy itt a végállomás, hiszen egy francia élcsapatot kéne kiütni a továbbjutásból. És amikor 2-1-re kikapott a Vidi idegenben, nagy elszántság kellett ahhoz, hogy valaki azt gondolja, majd itthon ki fogják harcolni a továbbjutás lehetőségét. De azzal, hogy itthon nagy meglepetésre le tudták győzni a franciákat, bizony ők mehettek tovább és eljutottak a csoportkörök előszobájának közvetlen közelébe ezzel.

Most már azt is tudjuk, hogy a következő ellenfél a Partizán Belgrád csapata lesz. Mit lehet erre most mondani? Nézzük optimista szemmel és akkor mondhatjuk, hogy eddig ez a két csapat kétszer találkozott egymással, egyszer a Vidi legyőzte őket 1-0-ra otthon és 2-2 játszottunk egy másik alkalommal ellenük idegenben. A mérleg tehát nekünk kedvező, ráadásul ha ezt megcsinálja a Videoton most is, akkor meg van a továbbjutás. Maradjunk még optimista énünknél és mondjuk azt, hogy a Partizán, az nem jelentősebb, nem komolyabb csapat, mint a Bordeaux volt.  Tehát ha azokat verni lehetett, akkor ezeket is meg lehet verni.

Viszont ha a pesszimista énünk kerül felülre, az már tudja, hogy magyar csapatoknak nem nagyon szokott menni szerb élcsapatok ellen, ráadásul a szerb labdarúgás, ha maga is kisebb válsággal küzd, még mindig lényegesen előrébb tart, mint jelenleg a magyar és a bajnokságuk is erősebb, mint a mienk.

Viszont az is tény, hogy ha valóban említésre méltó eredményt akarunk elérni végre újra az Európa Ligában, ahhoz bizony képesnek kell lenni egy Partizan szintű csapatot legyőzni, hogy felvehessük később a versenyt a nála már lényegesen nagyobb erőt jelentő csapatok ellen.

Az első mérkőzést idegenben fogjuk lejátszani ellenük itthon augusztus 17.-én. A visszavágóra augusztus 24.-én fog sor kerülni. Hogy idegenben kezdhetünk, az talán jó lehet nekünk, hiszen ha sikerül egy elfogadható eredményt produkálni ellenük, ami lehet egy egy gólos vereség is, lehet olyan döntetlen, ahol gólt tudunk szerezni, optimális esetben meg akár egy idegenben kiharcolt győzelem, az könnyebbé teheti számunkra lényegesen a második mérkőzést, ezért van az, hogy általában a legtöbb szakértő szerint az idegenben kezdő csapat van előnyösebb helyzetben. Persze ha bele szaladnánk egy jelentősebb vereségben idegenben, akkor az le is zárna mindent, de erről ne is beszéljünk, most még határozottan állítsuk, hogy ez nem fordulhat elő.

A Partizan egy jó csapat, viszont a Videoton is bizonyította már, hogy nem rossz csapat és kezdenek egyre határozottabban összeállni. Izgalmas, jó csatára lesz kilátás a két csapat között és reméljük a végén a Videoton örülhet nagyon a sikernek, mert ha a Bordeaux után a Partizánt is ki tudnák verni a selejtezőkből, az már valóban hatalmas fegyvertény lehetne a javukra.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook