2019. január 16. - Gusztáv

Jön a 68. Bornemissza Gergely Emlékverseny!

2018. március 2. Szerző: Rózsa Misi
Ha egy verseny meg tud élni 68 szezont, akkor lehet arról a versenyről nem is kell semmit különösebben mondani, hiszen ami 68 év után is még jelentős eseménynek meg tud ragadni egy sportágban vagy bármi másban, az önmagában már igen elismerő kritika róla.

 

Eddig is az év egyik legjelentősebb nemzetközi hazai megmérettetése volt ez a junior és ifjúsági korosztályba tartozó versenyzők részére. Nem csak itthon tartják számon a kiemelt tornák sorában, de nemzetközileg is igen jelentős az elismertsége. A tornán a fiúk indulnak junior és ifi korosztályban, a nők kizárólag az ifjúsági versenyzőikkel szállnak harcba a győzelemért.

A verseny március 6.-án veszi kezdetét. Helyszíne, ahogy az lenni szokott, Egerben lesz, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. / Eger 3300 Stadion út 8. /

6.-án és 7.-én a selejtezők kerülnek megrendezésre. Ezeken a napokon a versenyek 15 órától kezdődnek.

8.-án az elődöntők 16 órától veszik kezdetüket, ahogy 9.-én a döntők is 16 órától indulnak majd el.

Az idei verseny úgy fest minden szempontból rekordot fog dönteni. Már most biztosak lehetünk abban, hogy soha még ennyi nemzet nem nevezett a verseny történetében a tornára, mint ahányan most neveztek. Minden valószínűség szerint, az idei verseny a versenyzők és így logikusan a küzdelmek számában is rekordot fog dönteni.

Ráadásul tudni lehet azt is, hogy talán még soha nem volt ilyen nehéz dolga a hazai versenyzőknek, mint ami most vár majd rájuk, hiszen nem csak, hogy nagyon sok külföldi nevező van, hanem a nevező országok jellemzően erre a tornára most a lehető legerősebb, legjobb csapatukkal fognak érkezni és ezek ellen sikert elérni, nagy dicsőség lenne, de nem könnyű feladat.

Ahogy a versenyzők számára nem kis falat sikeresnek lenni a torna során, úgy a szervezőkre is igen kemény feladat vár, az ő dolguk sem irigylésre méltó, bár ha ezt hiba nélkül, jól meg tudják oldani, az is felér majd számukra egy bajnoki címmel. De ahogy eddig itt mindig meg tudták oldani magas színvonal mellett a kihívást, úgy az extra teher alatt is csak erősödni fognak, mint a pálma és bízunk benne nagy sikert könyvelhet majd el a verseny végén eredményességében és szervezésben is az ország.

Jövő héten tehát pár napon keresztül Eger lesz az ökölvívásunk fővárosa, arra kell nagyon figyelni, és szurkoljunk majd együtt a magyar versenyzők sikeres szerepléséért. Hogy nagyon kemény csatákat, jó küzdelmeket láthatunk majd az nem lehet kérdés, ezért aki csak teheti, annak azt ajánljuk látogassanak ki a helyszínen megtekinteni a versenyeket, nagy élményben lesz majd részük. Akik ezt nem tehetik meg, azok számára bízunk benne, hogy lehetőség lesz, - ahogy mostanában az FS Média által általában lehetősége van- online követni az eseményeket.

Hajrá magyarok!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook