2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Jön a FINA világkupa-sorozat magyarországi versenye

2018. szeptember 11.
A Kazanyban jól rajtoló magyarok mellett Kapás Boglárka, Cseh László és Kenderesi Tamás is indul a budapesti Világkupa versenyen

 

A magyar úszósport első vonalában szereplő versenyzők közül többen is az indulásukat tervezik az október 4 és 6 között a Duna Arénában megrendezésre kerülő rövidpályás Világkupa versenyen, amely a hétfordulós versenysorozat negyedik állomása. A nagy érdeklődéssel várt esemény házigazdája a Magyar Úszó Szövetség, amely a Duna Arénát üzemeltető Bp2017 Nkft-vel karöltve készül a nem akármilyen feladat megoldására. A mérce a tavalyi budapesti FINA Vizes Világbajnokságot követően minden hazai versenyszervező előtt magasan áll.

A nevezési listákból már most kiderül, hogy a Világkupa kazanyi nyitányán éremszerzéssel jeleskedő magyar versenyzők – élükön az öt győzelemmel, illetve 11 éremszerzéssel repülőrajtot vevő Hosszú Katinkával – kivétel nélkül rajtköre állnak a Duna Arénában, így a háromszoros olimpiai bajnoknő mellett Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Dávid és Dudás Dániel szereplésére is számíthatnak a Duna Arénába kilátogató, illetve oda visszatérő szurkolók. A Duna Aréna Hírlevele emellett arról is értesült, hogy rövidesen Kapás Boglárka, Cseh László és Kenderesi Tamás is bekapcsolódik a Világkupa sorozatba, a dolgok mai állása szerint mind a hárman Eindhovenben kezdenek és Budapesten folytatják a pontgyűjtést.

Ami a kazanyi rajtot illeti, az első „etap” után a nőknél a svéd Sarah Sjöström (60 pont), a férfiaknál pedig az Egyesült Államokban tanuló orosz Vlagyimir Morozov (54) áll az összetett pontversenyben az első helyen. A 2017-ben az élen végzett svéd a jólsikerült tatárföldi versenyen öt számban is (50, 100 és 200 gyors, valamint 50 és 100 pillangó)  aranyat gyűjtött be, és persze az ezzel járó pénzdíjat is. Dicséretére válik, hogy a két ötvenes számában és a 100 pillangón ráadásul rövidpályás Világkupa rekordot is javított.

Morozov, aki tavaly az összetettben a második helyen végzett, hazai „vizeken” három győzelemmel jelezte, hogy az elmúlt év legjobbnak bizonyuló dél-afrikai Chad le Clos a mostani versenysorozatban még inkább az emberére találhat.

Ellenfeleinek az egyre magabiztosabb Hosszú Katinka is „üzent”, még pedig  az öt győzelmével és a 11 begyűjtött érmével. Az Iron Lady a 2015-ös világbajnokságnak otthont adó városban a 400 gyorson, a 200 háton, a 200 pillangón, valamint a 200 és 400 méteres vegyesúszásban is első helyen ért a célba , ezek után az összetettben Sjöström és az orosz Jefimova mögött a harmadik helyen áll sorozat következő állomása, a dohai verseny előtt.

Kazany és Doha után a sorozat „átvált” 50-esről 25 méteres medencében zajló versenyekre, ez utóbbiak közé tartozik a budapesti sportági csúcsesemény is.

  

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook