2018. június 21. - Alajos, Leila

Kajak, kenu, éremeső

2017. augusztus 28. Szerző: Szele Tamás
Kérem szépen, ezt már lassan nem lehet követni sem. Nincs nap, hogy ne lenne alkalom valamilyen magyar éremről beszámolni, a krónikás lassan kifogy a szinonimákból és keresnie kell a kifejezéseket, szóképeket a sikereinkre. Ezen a hétvégén Csehországot fosztották ki a magyar kajakosok és kenusok, alig hagytak érmet a racicei világbajnokságon.

 

Hogy pontosak legyünk: a magyar versenyzők hat érmet, két aranyat, két ezüstöt és két bronzot gyűjtöttek a vasárnap délelőtti döntőkben a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon.

A Hagymási Réka, Szabó Ágnes kajak kettes nagy meglepetésre lett első 200 méteren, míg Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina és Vad Ninetta favoritként nyert K-4 500-on.
Másodikként zárt, egyformán nagy verseny után az 1000 méteres férfi kajaknégyes - Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin és Pauman Dániel -, valamint Horváth Bence K-1 200-on, bronzot pedig két kenus egység szerzett: Devecseriné Takács Kincső 200 méter egyesben, míg a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám duó 200 méter párosban.
Szombaton két aranyat és egy ezüstöt gyűjtöttek a magyarok. A két első helyet két kajakpáros szerezte: előbb a Balaska Márk, Birkás Balázs duó győzött remek versenyzéssel 200 méteren, majd Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika nyert 1000 méteren. Az 500 méteres férfikajak kettes, Nádas Bence és Tótka Sándor másodikként ért célba.

A vb a délutáni 5000 méteres versenyekkel zárul.

Gondoljunk bele, hat érem két nap alatt – csodálatos sikere ez a hétvége a magyar kajak- és kenusportnak.

Köszönjük szépen, hölgyeim és uraim – és várjuk a folytatást.

Hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook