2019. január 18. - Piroska

Kanada vitte a curling aranyat vegyesben

2018. február 13. Szerző: Rózsa Misi
Gyorsan szalad az idő a Téli Olimpián, szinte csak most kezdődtek a curling vegyes párosainak küzdelmei és már meg is van a végső győztes páros. A döntő előtt, még lejátszhatta az Orosz Csapat a Norvégok ellen a bronzéremért folyó küzdelmet.

 

Ezen az összecsapáson valahogy fejben teljesen szétestek a norvégok, ezzel szemben az oroszok kiváló teljesítményt tudtak produkálni. Igaz a norvégok több esetben is feljöttek rájuk, egy pontra, de ekkor mindig volt az oroszoknak valamilyen csodafegyver a tarsolyában, amivel megint jelentős előnyre tettek szert. A vége ennek a mérkőzésnek 8-4 lett, így az Orosz Csapat nyakába kerülhet a bronzérem, nehéz lenne elvitatni, hogy megérdemelten.

De igazából itt mindenki a döntőt várta, ahol az addig két folyamatosan magas színvonalon teljesítő csapat, a kanadai és a svájci csaptak össze a végső győzelem érdekében. Nem lehet azt mondani, hogy a svájciak gyengén muzsikáltak vagy látványosan rossz formában lettek volna. Úgy gondolom, hogy bárki más ellen, ezzel, amit most is mutatni tudtak, könnyű győzelmet is arathattak volna. De itt most nem bárki, hanem Kanada volt az ellenfél. Szubjektív véleményem alapján, a kanadai vegyes páros hölgy tagját, méltán megilletné az olimpiai legszebb női versenyzője cím is. Sokszor volt nehéz a szépsége megcsodálása helyett a versenyre összpontosítani, amiben az segített csak jelentő mértékben, hogy rendkívül izgalmas és látványos csatát vívott egymással a két csapat.

De a kanadaiaknak itt most tényleg minden összejött, míg a svájciak több esetben is elég nagy hibákat követtek el. Ahogy haladtunk előre a menetekben, egyre egyértelműbb lett, hogy ezt a kanadai párost itt most nincs senki és semmi, ami megállíthatná vagy akár lelassíthatná. Ezt amikor már behozhatatlannak látszott az előnyük a svájciak is sportszerűen elismerték és nem is erőltették, hogy menjen végig a játék. Kanada nagyon nagyot menetelve a torna során, nagyon-nagyon megérdemelten, csodálatos játékot bemutatva szerezte meg az aranyérmet.

Svájc csapata is megérdemli az elismerést az eddigi teljesítményük okán é s természetesen az ezüstéremre határozottan ők is rászolgáltak.

Ez a versenyszám nagyon rendben volt végig az összes fordulójában, élmény volt követni is.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook