2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Katonai bronz

2018. szeptember 29. Szerző: Szele Tamás
Mármint, magyar bronzérem született, katonai öttusában. Éspedig honi földön: nálunk rendezték a sportág világbajnokságát, az igaz, nem túl nagy csinnadrattával, a katonazenekar és a hivatalos ujjongás is elmaradt körülötte, pedig bizony igenis nagyon örülhetünk Marosi Ádám pénteken szerzett világbajnoki bronzérmének.

 

Mert Marosi Ádám bronzérmet nyert pénteken a BHSE sporttelepén zajló 46. katonai öttusa-világbajnokság férfi versenyében.

A győzelmet a német Patrick Dogue szerezte meg, míg Szabó Illés 27., Tomaschof Soma 29. lett. A csapatversenyben francia elsőség született, a magyar trió hatodikként fejezte be a viadalt.

Úgy tűnt, hogy a gyenge vívás megpecsételi a hazai versenyzők sorsát, mindhárman negatív mérleggel - azaz több vereséggel mint győzelemmel - jöttek le a pástról. Közülük a legjobban Marosi vívott 17/18-cal - neki később sikerült is visszakapaszkodnia az élcsoportba -, pedig a fiataloknak igyekezett segíteni a tavaly vb-n és Eb-n is ezüstérmes, sérüléséből lábadozó Kasza Róbert, aki a sportszázad tagjaként, több más sportág élsportolóival együtt segédkezik a verseny lebonyolításában. 

A lovaglást a hazaiak között rangidős, olimpiai bronzérmes Marosi, valamint Tomaschof is hibátlanul teljesítette - ugyanazzal a lóval -, és Szabó Illés is csak egy akadályt vert. A mezőnyben viszonylag sok volt a jó teljesítmény, de a szám győztese, Marosi így is előre tudott lépni a 15. helyről a nyolcadikra.

A lövészetekkel kombinált futás rajtjánál 16 másodpercre volt a dobogótól, egyben a második helytől. Aztán jól sikerültek a lövészetei, fokozatosan lépett előre, a harmadik sorozat után már ötödik volt, az utolsót követően pedig harmadikként jött ki a lőállásból.

„A vívóteremben sok pontot elhullajtottam, magam alatt voltam, ha akkor azt mondják, hogy végül bronzérmes leszek, aláírom” - értékelt a nyári, székesfehérvári Eb-n egyéniben és csapatban is ezüstérmes, hivatásos katona Marosi, aki a katonai vb közelsége miatt nem vett részt az öttusázók két hete véget ért mexikóvárosi világbajnokságán. - Lovaglásban jó lovat kaptam, a lövészetemnek pedig nagyon örülök. Mindent megtettem, kifutottam magam" - tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy húsz éve ezen területen, a Budapesti Honvéd létesítményeiben éli a mindennapjait, de nagy versenyen még nem szerepelt itt. 

„Izgultam is emiatt” - vallotta be.

Izgulhatott is, hiszen a mezőny erős volt, a nemzetközi öttusa legjobbjai közül többen itt is elindultak.

Izgult, de érem lett belőle, dobogóra állhatott.

Izgulni, kérem, így kell: köszönjük, Marosi Ádám!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook