2018. június 21. - Alajos, Leila

A kék Mauritius

2017. július 18. Szerző: Szele Tamás
A kék Mauritius egy igen drága bélyeg, melynek darabja egy millió angol fontot ér, és létét egy nyomdatechnikai tévedésnek köszönheti – a gyarmat nyomdájában elfogyott ugyanis a megfelelő festék, és Viktória királynő profilját kékkel kellett nyomni annak idején, 1847-ben. No, mi is kaptunk valamit Mauritiusról, ami ugyan nem kék, nem is bélyeg, de ér legalább ennyit.

 

Ugyanis világbajnok lett a magyar női U-17-es strandkézilabda-válogatott Mauritius szigetén. A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint Pinizsi Zoltán szövetségi edző csapata a csoportkör és a középdöntő sikeres megvívása után a negyeddöntőben Spanyolországot 2-1-re, az elődöntőben Portugáliát 2-0-ra, a fináléban pedig Hollandiát 2-1-re győzte le. A magyar csapat így már négy közé jutásával biztosította részvételét a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.
Álljon itt a világbajnok leány válogatott kerete:
Benzsay Rebeka (Szentendre), Braun Csenge (Dunaújváros), Gajdos Dorottya Fanni (Szentendre), Hadfi Gréta (Salgótarján), Király Réka (Érd), Landi Gabriella (Érd), Léránt Sára (Szentendre), Pintér Klaudia (KSI), Vitovszki Veronika (Szentendre), Wágner Virág (Érd).

Ráadásul ahogy a kék Mauritiushoz, ehhez a győzelemhez is komoly köze van a vakvéletlennek: ugyanis a magyar csapat csak Norvégia visszalépésével jutott ki a világbajnokságra. Innen volt szép győzni, lányok! Az biztos, hogy az ezüstérmes holland csapat alaposan meglepődhetett – erre talán még ők sem számítottak. Ahogy Pinizsi Zoltán szövetségi edző értékelte az eredményt:

„Nehéz szavakat találni erre a teljesítményre. Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, nagyon megdolgoztunk ezért a sikerért. Fantasztikus csapatot hoztunk össze. Köszönjük mindenkinek a támogatást és a sok segítséget.”

Mi meg a lányoknak köszönjük ezt a csodát: világverők voltak azon a szép, trópusi szigeten.

Tekintetbe véve a tegnapi plovdivi eredményeket, mondhatjuk, hogy a magyar sport valóságos aranykorát éli, ahol csak megjelennek a magyar versenyzők, aranyeső hullik.

Kivéve a vizes VB-t – egyelőre, de hiszen még nem is jöttek el a mi számaink.

No, majd ott is látunk csodát.

Nem remélem: biztos vagyok benne.

Hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook