2019. január 16. - Gusztáv

Kellemest a hasznossal

2018. március 14. Szerző: Rózsa Misi
Amikor leírtam a címét az írásomnak, már pontosan tudtam, hogy nem pontos a címadás. Először arra gondoltam, hogy kijavítom Kellemest a szükségessel-re. Aztán felmerült bennem, hogy ez se tökéletes, hasznost a szükségessel lenne az ideális. Majd ezt is kihúztam és úgy döntöttem marad a kellemest a hasznossal, akkor is, ha nem fed mindent a cím. De hát végül is, nem kell, mindent lefedjen egy cím, azért ír az ember alá szöveget, hogy abban kifejtse a lényeget.

 

Különben aminek tegnap résztvevője lehettem a Vasas ökölvívó termében, az valóban egyszerre volt szükséges, fontos, hasznos és kellemes is. A Budapest Régió és a Vasas szervezésében közös kesztyűzéses edzésen vehettek részt különböző egyesületek, miközben több gyereknek lehetősége volt itt letenni az ökölvívó minimum vizsgát. Jellemzően budapesti csapatok érkeztek delegációval, ami logikus is, hiszen hétköznap délután, nem is várhat nagyon mást az ember egy edzés esetében. Ennek ellenére vidéki résztvevők is voltak, például a kőszegiek.

Először a szervezők eligazítást tartottak a délután menetrendjéről az edzőknek, a csapatok képviselőinek. Addig a gyerekek barátkoztak egymással, beszélgettek, hülyéskedtek, látványosan jól érezték magukat együtt. A minimum vizsgát egymás után, egyesével, a terem irodájában tehették le azok, akiknek szükségük volt rá. Amíg elkezdtek bemenni, vizsgázni a gyerekek, addig a serdülők és a juniorok elkezdték az irányított bemelegítést. Olyan sokan jöttek el a rendezvényre, hogy külön kellett szedni a serdülőket, juniorokat az ifiktől és a felnőttektől. A bemelegítés után, kialakultak a párok és elindulhatott a kesztyűzés. A csapatokkal érkezett edzők felügyeltek arra, hogy minden rendben menjen és tanácsokkal látták el a versenyző palántákat. Az edzők nem csak saját gyerekeikre figyeltek oda, hanem másokéra is. A párok meghatározott időnként váltakoztak. Így itt mindenkinek több ellenfél ellen volt lehetősége kicsit gyakorolni, ami kifejezetten hasznos.

A minimum vizsgára jelentkező gyerekek nagy része izgult kicsit a vizsga előtt. Nem tudták, hogy bent mire számíthatnak. De akik bementek és elindult a vizsga számukra, hamar feloldódhattak, hiszen a vizsgabizottság tagjai mindent meg tettek annak érdekében, hogy oldják a feszültséget. Elsősorban a gyerekek elméleti tudására voltak kíváncsiak. Mennyire ismerik az ökölvívás szabályait, mit tudnak a sportágról, mennyire felkészültek. Nagy pozitívumnak tartom, hogy nem csak azt várták el a gyerekektől, hogy a szabályokat, felszereléseket, ütésfajtákat ismerjék, hanem azt is, hogy képben legyenek a sportággal és annak jeles magyar képviselőivel is. Nem akarták leharapni ugyan a gyerekek fejét, de szigorúak voltak a számonkérésben velük szemben. Csak az mehetett át a vizsgán, aki valóban rendelkezett érdemi tudással. Azon keveseknek, akiknek nem sikerült a vizsga, később még lehetőségük lesz javítani egy másik alkalommal.

Az edzés az edzőknek is lehetőséget adott arra, hogy beszélgethessenek, hogy kicserélhessék tapasztalataikat. A gyerekek és felnőttek, akik részt vettek ezen az eseményen, nagyon jól érezték magukat és nem kérdés, hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvények, nagyon sokat segíthetnek abban, hogy a sportág fejlődni tudjon és egyre jobb eredményeket érjenek el benne a fiatalok és a kevésbé fiatalok.

Jó munkát végeztek a szervezők, nagyon tetszett itt nekem minden. Jó erről beszámolni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook