2018. május 23. - Dezső

Kemény palánk

2017. szeptember 2. Szerző: Rózsa Misi
Romániában, Kolozsváron rendezik meg a kosárlabda Európa bajnokságot. A magyar válogatott kvalifikálta magát a tornára. Eltérnek a vélemények arról, hogy mekkora esélyünk van továbblépni akár a csoportból is, de legyünk a sorozat elején bizakodóak és bízzunk abba, hogy sikerül nagyon hosszan menetelnünk itt előre.

 

Négy csoportban zajlanak most még a küzdelmek. A magyarok a C csoportba kerültek, ahol Spanyolország, Csehország, Horvátország, Románia és Montenegro lesznek az ellenfeleink.

Az A csoportban Görögország, Szlovénia, Finnország, Franciaország, Lengyelország és Izland mérkőznek meg egymással.

A B csoport Olaszország, Németország, Grúzia, Litvánia, Ukrajna és Izrael küzdelméről szól.

A D csoportban Belgium, Szerbia, Oroszország, Törökország, Lettország és Nagy-Britannia gyűrhetik egymást.

Ebből látszik, hogy a sorsolásnál a szerencse nem igen kedvezett nekünk, mert nagyon erős csoportba kerültünk, kemény ellenfelek ellen kell minden mérkőzésen 110%-ot teljesíteni.

Az első mérkőzésünket Horvátország ellen játszottuk le. A papírforma azt mondta, hogy a horvátok simán le fognak győzni minket. De a magyarok közel álltak a bravúrhoz, hiszen három negyeden keresztül kifejezetten jól tartottuk a lépést esélyesebb ellenfelünkkel szemben, a harmadik negyed végén még a vezetés is egy ponttal, de nálunk volt. A végét nem bírtuk igazán, ott tudtak nagyon elmenni a horvátok, ami 67-58-as sikerüket hozta a végére. Az eredmény nem jó, de a mutatott játék képe bíztatónak nevezhető a folytatásra, mert ha így tudnak majd küzdeni a fiúk, akkor a gyengébb ellenfelek ellen jöhetek a szép sikerek.

Csoportunkban a spanyolok 99-60-ra verték Montenegrot. A házigazda románokat a csehek 83-68-ra tudták megverni.

Következő mérkőzésünkön amit Montenegro ellen fogunk lejátszani, kötelező lesz a győzelem. Reméljük meg is fogják oldani ezt a mieink.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook