2018. december 15. - Valér

Kerekedik a női hokisok állása

2018. február 14. Szerző: Rózsa Misi
Folytatódtak a téli Olimpián a női jégkorongozók küzdelmei. Ezúttal a legkisebb mértékű meglepetés sem történt.

 

Kanada ezúttal Finnországot kapta ellenfélnek. Már az első harmadban két gólos előnyük volt, a hatalmas mezőfölény mellett. A második harmadban ezt az előnyt, újabb két góllal sikerült növelniük. A harmadik harmadban teljesen vissza vettek a játék iramából, már a következő mérkőzésre pihentek rá és ebbe így az is belefért, hogy az utolsó harmadot a finnek nyerték meg 1-0-ra, hiszen a végeredmény magabiztos 4-1-es kanadai sikert hozott.

Az USA óvatosan kezdett az orosz csapat ellen. Ennek ellenére sorra alakította ki a helyzeteit, de ezek tömegéből csak egyet tudott gólra váltani. Az oroszoknak is voltak ugyan helyzeteik, de hamar egyértelművé vált alárendelt szerepük az USA csapatával szemben.

A második harmadban három gól is szereztek az amerikaiak, így előnyük innentől kezdve már igen tetemes volt.

A harmadik harmadra ők is lassítottak a tempójukon, de ez is elég volt ahhoz, hogy az utolsó harmadot is 1-0-ra nyerni tudják.

Így ennek az összecsapásnak a vége 5-0 lett.

Az már nem lehet kérdés, hogy Kanada és az USA csapata ott van az elődöntőben. Itt a csoportkörökben még ugyan egymás ellen játszanak egy derbit, ami dönthet a csoportelsőség kérdéséről, de ennek érdemi jelentősége már egyik csapat számára sem lesz, a presztízst leszámítva.

Az is már biztosan eldőlt a további csoport meccsek eredményétől függetlenül is, hogy a másik csoportból Svájc és Svédország szerez jogot arra, hogy az egyik az Orosz csapat ellen, a másik Finnország ellen lejátszott mérkőzésen majd eldöntse ki legyen a négy közül az a kettő aki csatlakozhat Kanadához és az USA-hoz az elődöntő mezőnyében.

Az elit csoportból az Orosz csapatnak még van egy mérkőzése a finnek ellen, míg a másik csoportban Svédország-Svájc ellen vívja utolsó csoport meccsét, míg a másikat Korea csapata Japán ellen. Ennek, utóbbinak már semmi érdemi jelentősége nem lesz, hiszen mindkét ázsiai csapat már kiesett.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook