2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Két kupa Párizsból

2018. október 3. Szerző: Szele Tamás
Van, amit nem lehet megunni, kérem szépen, és most nem az alapvető létfunkcióinkra gondolok, hanem a magyar sportsikerek ismertetésére. Tényleg alig akad nap, hogy ne érkezzen hír újabb csúcsról, éremtől, kupáról: ne is kérdezzük, mitől van ez, nyugodjunk bele és élvezzük, míg lehet. Most például tornászaink utasították maguk mögé a világot.

 

Vecsernyés Dávid nyújtón, Böczögő Dorina pedig talajon nyerte meg a tornászok challenge világkupa-sorozatának idei pontversenyét.

A magyar szövetség keddi beszámolója szerint Vecsernyés, a Budapesti Honvéd SE Európa-bajnoki bronzérmes sportolója idén 80 pontot gyűjtött, mivel Guimaraesben aranyérmet nyert, Szombathelyen és Párizsban pedig második lett.

„Szuper érzés, hogy sikerült megnyernem a sorozatot, hiszen a török versenyző mögött a második helyen álltam a párizsi versenyt megelőzően. Nagyon bíztam benne, hogy sikerül fordítanom, és mivel második lettem, a riválisom viszont nem tudott a fináléba kerülni, így megelőztem” - nyilatkozta Vecsernyés, aki tavaly negyedik lett összesítésben.

Böczögő, az MTK Budapest kétszeres olimpikon tornásza 60 pontot gyűjtött három vk-versenyen, és második alkalommal lett a talaj összetett győztese.

„Örülök a győzelemnek, de egyáltalán nem számítottam erre, ugyanis azt gondoltam, nem indultam annyi viadalon ebben az évben, hogy esélyem legyen az elsőségre. Meglepetésként ért, bár éppen a szombathelyi vk után néztem, hogy az első helyen állok. Mivel Párizsban nem indultam, nem hittem, hogy meg tudom tartani a pozíciómat” - mondta Böczögő Dorina.

És tornászaink még fiatalok, előttük a sikerekkel teli sportkarrier, még sokat, nagyon sokat fognak ők győzni, rengetegszer szurkolhatunk nekik!

Köszönjük és gratulálunk – ha valakiknek, hát Vecsernyés Dávidnak és Böczögő Dorinának ma Párizs tényleg a Fény Városa!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook