2019. február 16. - Julianna, Lilla

Két magyar győzelem, egy továbbjutás

2018. április 25. Szerző: Rózsa Misi
Olaszországban már az elődöntők mérkőzéseit vívták meg kedden az ifjúsági ökölvívó Eb során a versenyzők. Két magyarnak, egy lánynak és egy fiúnak volt lehetőségünk szurkolni az utolsó előtti felvonásban.

 

Hámori Luca 60 kg-ban az orosz Asatrian Nune-t kapta ellenfélnek. A rutinos orosz versenyző esélyesebbnek látszott a mérkőzés előtt, mint Luca. Hámori pontosan tudta, hogy akkor tudja megverni őt, ha bevállal egy rizikósabb öklözést. Ha felveszi a kesztyűt és keményen, harcosan lép fel ellenfelével szemben. Úgy festett, hogy a taktikát jól tudja alkalmazni és ez be is jöhet számára. Nagyon parázs, éles mérkőzést vívott a két versenyző a ringben, de egyértelműen az első menetben Hámori az ellenfele fölé tudott nőni. A második menetre csökkent a két lány között a különbség, az orosz kezdte megtalálni Luca ellen a megfelelő ellenszert, ennek ellenére, ezt a menetet is a magyar lány tudta kis fölény mellett hozni. A harmadik menetben az orosz is érezte, hogy nagy bajban van, ment előre, hogy kiüsse Lucát. Ez kemény 3 perc volt a magyar lány számára, viszont állta a sarat, annak ellenére is, hogy ez a menet már inkább valóban az orosznak volt adható. De hát, háromból egy menet ilyen formában el is mehet anélkül, hogy baj lenne belőle. De baj lett. Már megint a bírók miatt. Teljesen megmagyarázhatatlan, hogy vajon mit néztek vagy mi motiválta őket akkor, amikor az orosz lány kezét emelték a küzdelem végén a magasba! Ez már a negyedik eset, amikor ezen az Eb-n a bírók vesznek el magyar versenyzőtől megérdemelt és kiharcolt egyértelmű győzelmet.

Bernáth Attila 49 kg-ban az ír Gallagher Jude ellen léphetett szorítóba. Attila az első pillanattól magához tudta ragadni a küzdelem irányítását. Lényegesen többet és nagyobb erővel ütött, mint ellenfele és fegyelmezetten védekezte le annak támadásait, nagyon sokat operált itt is már belharccal. A második menetre Attila teljesen bemelegedett és egyre tisztább találatok tömegével kezdte el felmorzsolni ellenfele ellenállását. Ellenfelén egyre jobban mutatkoztak a fáradás jelei, Attila vele szemben viszont rendkívül fitt tudott maradni. A harmadik menetre hirtelen Bernát taktikát váltott, kerülte a belharcot, igyekezett az ellenfél ütőtávján kívül maradni és kívülről verdesett be neki keményeket és tisztákat. Az ír versenyzőn látni lehetett, hogy annyira nem tud mit kezdeni Bernáth technikás jó bunyójával szemben, hogy fejben fel is adta küzdelmüket. Teljesen megérdemelt lett, hogy Attila egyhangú pontozással került be az Eb döntőjébe.

Ott az orosz Batyay Dimitri vár rá, aki nagyon kemény dió lesz, de Bernáthban meg van minden adottság ahhoz, hogy feltörje ezt a kemény diót és elhozza a torna legfényesebb érmét Magyarországnak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook