2019. január 18. - Piroska

Két vereség egymás után

2017. december 5. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon reménykedtünk abban, hogy a női kézilabda válogatott a VB-n maradandót fog alkotni és jó eredményekre lesz képes. Ez a lányok tudásában alapvetően benne lehet, akkor is, ha nagyon nehéz ma már a világ elitjében kiemelkedő jó eredményt elérni, még a legjobbaknak is. Nem is úgy indult a VB számunkra, ahogy azt szerettük volna.

 

Sajnos már az első mérkőzésen vereséget szenvedtünk el a Norvégoktól. Ott tulajdonképpen már az első félidőben eldőlt minden. A lányok össze-vissza kapkodva játszottak, talán féltek is az ellenféltől, fejben megint nem voltak együtt, és így amikor a félidőre már 21-11 volt az eredmény, a 10 gólos hátrány egyértelműen behozhatatlannak látszott.

Igaz a második félidőben a lányok játéka lényegesen feljavult, amit szeretnénk nekik tulajdonítani, de tulajdonítható ez akár annak is, hogy az ellenfél, amikor már ilyen hatalmas fölénnyel mehetett ellenünk, a második félidőben inkább pihent kicsit, kiengedett. A második félidő végére abban a félidőben két góllal jobbak voltunk ellenfelünknél, de összesítésben kapitális nagy versébe szaladtunk bele, hiszen az eredmény 30-22 lett a norvégok javára.

A svédek ellen kellett másodszor pályára lépnünk. Itt az első félidőben helyenként kifejezetten jól játszottunk, szoros volt a két csapat között a küzdelem, sőt talán kicsit mi játszhattunk nagyobb fölényben. De aztán a második félidőre beindították a svédek a gőzhengerüket, nekünk pedig nem sikerült felvenni velük a lépést, és sajnos ezt a félidőt a svédek megnyerték és a végeredmény 22-25 lett a javukra.

Csoportunkat Norvégia vezeti veretlenül és csak jobb gólkülönbségével előzi meg, a szintén veretlen cseheket. Harmadik Svédország egy győzelemmel és egy vereséggel. Szintén egy győzelme és egy veresége van a negyedik helyen álló Lengyelországnak. Magyarország az ötödik, vagyis a kiesést jelentő helyen van a csoportban most, és csak a szintén mindkét mérkőzését elvesztő Argentína áll mögöttünk.

Kedden Magyarország Argentínával fog megmérkőzni és nagyon reméljük, hogy itt hozni tudják majd a lányok a kötelező győzelmet. Svédország ellenfele Csehország lesz a következő összecsapáson. Norvégia a lengyelekkel fog megmérkőzni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook