2019. január 16. - Gusztáv

Kettőnek nem sikerült, egy ott van

2018. március 30. Szerző: Rózsa Misi
Romániában csütörtök este hivatalosan is számunkra sajnos véget ért az U22-es EB-n való szereplés. Megint rossz szájízünk lehet, mert itt is volt vitatható rész a történetben.

 

51 kg-ban Viglási Alexandra a francia Moulai Romane ellen lépett szorítóba az elődöntőben. A francia lány lényegesen esélyesebb volt, ezt nem lehetett a mérkőzésük előtt vitatni. De a ringben eltűnt ez az előnye, mert Viglási nagyon tudatosan, ötletesen és technikásan bokszolt vele szemben. Nagyon okosan oldotta meg a védekezését és a támadásai is rendre sikeresek voltak. Nem vitathatjuk el a francia lánytól, hogy ő is jó formában volt és szép megoldásokat tudott előhúzni a tarsolyából ezen a rendkívül szoros mérkőzésen, de nem a ringben mutatott jobb szereplése, hanem sokkal inkább az esélyességének köszönhette azt, hogy az ő kezét emelték végül a magasba a magyar kislányé helyett. Nálunk, ha nagyon pici különbség mellett is, de Viglási nyerte ezt a mérkőzést, többször is visszanézve az összecsapásukat. Nem 100%-osan egyértelműen, de azért elég határozottan.

57 kg-ban Tar Flóra a nála 100 mérkőzéssel többel bíró román Cosma Cristinával mérkőzhetett meg a döntőbe kerülésért. A román lány félelmetesen nagy ütőerővel rendelkezik, olyanokat tud odavágni, mint egy férfi. Ellene sikeresen küzdeni nagyon nehéz és egy nála lényegesen kisebb rutinnal bíró versenyzőnek szinte lehetetlen. Tar Flóra becsülettel igyekezett küzdeni, de ellenfele látványosan valóban jobb volt itt nála, így a magyar kislány veresége, benne volt a pakliban végig és sajnos reális volt.

A sorsolás szeszélye folytán, - egyszer minket is segíthet, kicsit a szerencse- még mindig van talpon magyar versenyző a döntők napján is. +81 kg-ban Juhász Adriennért még szoríthatunk a húsvét vasárnap tartott döntők napján.

Viglási Alexandra és Tar Flóra bronzérme mellé tehát legrosszabb esetben is egy ezüst még bekerül a magyar csapat zsákjába, de bízzunk abban, hogy Juhásznak össze fog jönni a bravúr és a legfényesebb éremnek is örülhetünk majd zárásként. Nagyon várjuk, hogy jöjjön az utolsó mérkőzés és nagyon fogunk szurkolni a magyar sikerért benne. Meg lehet. Nehéz lesz, de meg lehet.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook