2019. január 16. - Gusztáv

Kézilabda BL: lassú menetelés

2018. március 1. Szerző: Rózsa Misi
Lassan haladnak előre a kézilabda BL eseményei. Ennek ellenére, már a 13 fordulónál járnak a csoportkörök és egyelőre nincsenek nagy bajban a magyar csapatok.

 

A Szeged a PPD Zagreb csapatát fogadta a 13. fordulóban. Az első félidőben úgy festett így nagy baj lesz, mert az ellenfél négy gólos vezetéssel vonulhatott el a szünetre. 15-11 oda. De szerencsére a Szeged a második félidőre megtáltosodott és bravúrosan szép játékkal, azt a félidőt 19-13-ra meg is tudta nyerni, így a vége 30-28 lett nekünk.

A Veszprém a Flensburg-H otthonába látogatott. Ilyen gyengén a veszprémi fiúkat rég nem láthattuk játszani. Ennek ellenére, az első félidőben 16-16 a másodikban 15-15 lett a vége, így a csapatok osztoztak a pontokon, ami a Flensburg-H számára nagy dicsőség a Veszprém ellen, a Veszprém viszont értékes pontokat hullajtott el, egy gyengébb csapat ellen. Ez azért fájó közben, mert a vezető PSG botlott, így ha itt mi nyerünk közelebb tudtunk volna újra kerülni hozzájuk.

Az utolsó forduló előtt az A csoport állása:

Vardar 20 ponttal
Nantes 19 ponttal
Barcelona 18 ponttal
Rhein-Neckar 16 ponttal
Szeged 13 ponttal
Wisla Plock 6 ponttal
PPD Zagreb 6 ponttal
Ksirstianstad 6 ponttal

A Szeged persze kiesni már nem tud, de előre lépni sincs reális esélye. Utolsó mérkőzését idegenben fogja lejátszani a Barcelona ellen március 4.-én.

A B csoport állása az utolsó forduló előtt:

PSG 22 ponttal
Veszprém 16 ponttal
Flensburg-H 16 ponttal
Kiel 15 ponttal
Vive Kielce 13 ponttal
Meshkov Brest 10 ponttal
Celje 7 ponttal
Aalborg 5 ponttal

A Veszprém is biztos továbbjutó, de sajnos már matematikai esélye sincs arra, hogy a csoportelsőséget megszerezve azonnal a negyeddöntőbe verekedje magát. Jó lenne legalább ezt a második helyet megtartani már. Elméletileg ez a kötelező minimum közé tartozhat, hiszen az utolsó körben az utolsó ellenfele, a nagyon gyenge Celje lesz, ráadásul a Veszprém játszhat hazai pályán. Ezt a mérkőzést, március 3.-án fogják lejátszani.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook