2018. október 20. - Vendel

Ki a kicsit nem becsüli

2018. január 7. Szerző: Szele Tamás
Hát, talán nem nevezhető etikai vétségnek, de mindenképpen sportszerűtlen esetről kell beszámolnunk: Lias Andersson igen csúnyán elviselkedte magát, annyi szent. Bezzeg, ha nem a svéd U20-as hokiválogatott kapitánya volna, hanem a magyaré, jobban tudná, hogy az ezüst is szépen csillog – hajajj, csak bár már látnánk.

 

Történt ugyanis, hogy pénteken a svéd U-20-as csapat Kanada ellen játszott döntőt, és a korong kerek, nem győztek, ellenben veszítettek 3-1-re. Anderssonnak ez nem tetszett, annyira nem, hogy amikor amikor az ezüstérmet a nyakába akasztották, egyből levette, kicsit arrébb korcsolyázott, majd egy laza mozdulattal kidobta a nézőknek.

Igen, az érmet.

Az ezüstöt.

A nézőknek.

Persze azonnal akadt, aki elkapja, mint videónkon is látható:

A szerencsés megtaláló szerzett egy svéd mezt, és abban parádézott pár percig, aztán persze az ezüstérem visszakerült Anderssonhoz, aki később azt mondta, hogy a szurkolóknak talán többet jelent az ezüst, mint neki. A csalódottságát erősítette, hogy korábban az U18-as és az U17-es csapattal is kikapott a döntőben.

Annyit mág illik tudnunk, hogy Kanada 2015 után nyert újra az U20-asok között, ez volt a 17. vb-aranyuk ezen a szinten az 1977 óta megrendezett tornán, tehát volt miért harcoljanak – de hát így lebecsülni, megalázni egy érmet?

És nem csak az érmet, magát a sporteseményt is. Andersson az ezüst eldobásával a márlőzést degradálta, vette semmibe: kimutatta, mennyire nem számít neki az eredménye.

Azért ha volna igazság a földön, egy kis eltiltást megérdemelne.

Hátha utána becsülné az ezüstöt is, tán még a bronzot is.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook