2019. február 20. - Aladár, Álmos

Ki se kellett volna nevezni

2018. június 21. Szerző: Rózsa Misi
Természetesen minden megválasztott szövetségi kapitánynak bizalmat szavazunk a kinevezésénél. Hiszen lehet eső és lehet sár…

 

Bár lapunk már Leekens kinevezésén is csodálkozott és ennek hangot is adtunk, nem értettük ugyanis, hogy milyen kritériumok alapján esett rá a választás, amikor nála számtalan jobb jelölt is képben volt. Nem igen sikerült semmit találnunk, ami a belga szakember mellett szólt volna. De ha már úgy alakult, hogy ő lett, hát szurkoltunk azért, hogy sikeres kapitány válhasson belőle.

Aztán ő leült a padra és elindult vele a játék. Már az rossz előjel volt, hogy az acélosnak még véletlenül se mondható Kazahsztántól kikapott 3-2-re a magyar csapat. Aztán jöhettek a skótok, akik szintén megvertek minket, igaz „csak” 1-0-ra. Aztán Fehéroroszország ellen sikerült 1-1-es döntetlen által, legalább nem kikapni, majd jött Ausztrália, aki könnyedén vert minket 2-1-re. És nem csak az volt itt a baj, hogy nem nyertünk egyetlen mérkőzést sem, hanem az volt a legnagyobb baj, amit a pályán láttunk a csapattól. Ilyen elképzelés nélküli, motiválatlan, pocsék játékot bemutató válogatottat rég nem láthattunk, pedig ez a válogatott mutatott már nem is egyszer igen siralmas teljesítményt. Ennél is ijesztőbb volt a vesztett mérkőzések után azt hallani, hogy a kapitány elégedett a teljesítménnyel, szerinte jól játszott a csapat és alapvetően minden rendben van. A szégyenkezés legkisebb jele sem látszott rajta a minősíthetetlen teljesítmények után. Nagyon reméltük, hogy nem kell ennek az embernek a nevét hosszabb időre megjegyeznünk, mert bíztunk benne, hogy hamar fel fogják állítani a padról. Bíztunk benne? Az MLSZ-t ismerve inkább fogalmazzunk úgy, hogy reménykedtünk abban, aminek bekövetkeztére túl nagy esély nem igen mutatkozott.

És mégis! Nem tudjuk mi történhetett pontosan, talán a szakma győzött a kényelem felett, de úgy döntött az MLSZ, hogy azonnali hatállyal szerződést bont a belgával és helyette Marco Rossi kap bizalmat arra, hogy vezesse a csapatot a Nemzetek Ligája küzdelmeiben. Kezdjük azzal, hogy Rossit kifejezetten jó edzőnek tartjuk. Ezt bizonyította a Honvéd élén és ez akkor is igaz, ha ott egy Lanzafame jelenléte, rengeteget tett hozzá, hogy sikeres lehessen. Viszont képes voltközépszerű játékosokból is veszélyes harcosokat formálni. Folytassuk azzal, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen már nem lesznek felkészülési mérkőzések, azonnal éles mérkőzésen ülhet majd le először a kispadra, amikor szeptember 8-án Finnországba utazik a csapatunk a Nemzetek Ligájának első mérkőzésére. Előtte pár napja lesz arra, hogy begyakorolja a taktikai elképzeléseit a fiúkkal illetve pár hete arra, hogy eldöntse, kikkel akar nekivágni a megmérettetésnek.

Ma is azt mondjuk, hogy ehhez a magyar válogatotthoz, Dárdai Pál személye és képességei illenének a legjobban. De ő nem vállalja a szövetségi kapitányságot, és mivel ő nem vállalja, mi magunk is utána azonnal Rossi nevét mondtuk volna ki erre a posztra. Bár a körülmények ismeretében, a Nemzetek Ligáját nyilván elengedi a magyar válogatott. Persze reméljük itt is a cél a csoportból való továbbjutás lesz és a lehető legtovább menetelés, de a valódi cél, amire Rossinak fel kell készülnie, a sikeres következő Eb selejtező megvívása. Arra való felkészülés lesz leginkább most számunkra a kapitány és a csapat számára a Nemzetek Ligájában való szereplés.

Rossi 2020-ig kapott most szerződést az MLSZ-től. Nagyon bízunk abban, hogy benne nem kell csalódni és ki fogja tudni hozni a csapatból a maximumot, ami benne van. Igaz ő sem varázsló és abból kell főznie ami, van, az meg nem túl sok, de ahogy Dárdai is képes volt egy időre soha véget nem érő éjszakát varázsolni nekünk, úgy erre a lehetőség Rossiban is meg van. Sok sikert neki és ezzel magunknak is.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook