2018. június 23. - Zoltán

Kibabrált velünk az USA

2017. augusztus 30. Szerző: Rózsa Misi
A nyár utolsó nagy vízilabda eseménye elvitathatatlanul a női Universiada volt. Miután a VB-n kisebb csalódást okoztak a szurkolók számára a lányok, nagy izgalommal vártuk, hogy vajon itt sikerül e majd fejben végig rendben lenniük és elfogadhatóbb eredményt elérniük.

 

Mivel tudtuk, hogy a mezőny nagyon erős és jó ellenfelek tömege vár ránk, azt mondtuk, ha sikerül a legjobb négybe bekerülni, akkor az már jó eredmény, ha sikerül elcsípni egy érmet, az nagyon rendben lehetne.

A csoportkörökben ellenfeleink: Oroszország, Kanada, Japán, Új-Zéland, Nagy-Britannia voltak. A másik ágon: az USA, Olaszország, Franciaország, Ausztrália, Görögország, Argentína küzdött meg egymással a továbblépés lehetőségéért.

Az első mérkőzésen nagyon szép játékkal 17-6-ra vertük meg a japánokat. Amikor Nagy-Britannia csapatán 28-3-al gázoltunk át, azt hittük, megállíthatatlanok leszünk. De aztán jött Kanada, mint a VB-n és megint nyerni tudtak ellenünk 8-5-re. Oroszországtól is kikaptunk, de egy nagyon szoros mérkőzésen 12-11-re itt már a játék képe kezdett rendeződni legalább. Hogy Új-Zélandot könnyedén vertük 15-4-re, abban nem volt semmi meglepő. A 3 győzelem és 2 vereség azt eredményezte, hogy a csoport második helyén tudtunk végezni. Pontban Kanada és Japán is ennyit ért el, de a gólarányuk nekik rosszabb lett, mint a miénk. Már itt ki lehetett emelni, hogy a magyar csapat kapta a csoportban a legkevesebb gólt. 5 meccsen 33-at. Csak a másik csoportban szereplő amerikaiak kaptak ennél is kevesebbet, 14-et.

Magyarország tehát ott volt a legjobb 8 között, ami az elvárható minimum volt a csajoktól.

A negyeddöntőben Franciaország csapata volt az ellenfelünk. A lányok magabiztosan játszottak ellenük és sikerült is 7-4-es győzelmet aratniuk, ami már azt eredményezte, hogy meg lett a bekerülés a legjobb négy közé.

Az elődöntőben az oroszokat kaptuk ellenfélnek. Nagyon lehetett izgulni a mérkőzés előtt,hogy ebből mi lesz, hiszen tudható volt, hogy az oroszok nagyon jó formában vannak. És ugye szoros meccsen, de a csoportban 12-11-re kikaptunk tőlük. Hát itt most az elődöntőben is 11 gólt dobtunk nekik. De a nagyon eredményes védekezésünknek hála, csak 7 jött tőlük válaszul, ezzel Magyarország a legfényesebb reményeket beváltva bejutott a döntőbe.

Senkit nem nagyon lephetett meg az, hogy a döntőben az ellenfelünk a mindenkin átgázoló, jelenleg a világ legjobbjának tekinthető USA lett. És sajnos a legnagyobb bravúr, hogy a világ legjobbjait le tudjuk győzni, most nem jött össze, itt már kikaptunk 16-9-re és ezzel Magyarország ezüstérmet szerzett, az USA pedig megnyerte a tornát.

Harmadik helyen meglepetésre Japán végzett, az oroszok lettek a negyedikek. Ötödik lett Kanada, hatodik Ausztrália. Hetedik Franciaország, nyolcadik Olaszország. A görögök lettek a kilencedikek és Nagy-Britannia a tizedik. Tizenegyedik Új-Zéland, utolsó, vagyis tizenkettedik Argentína.

Büszkék lehetünk a lányok szereplésére, nagyon oda tudták tenni magukat ezen a tornán és az ezüstérem megszerzésre tiszteletre méltó, nagyon-nagyon elfogadható eredménynek mondható. Szépen zárult ez a nyár a vízilabdában magyar szempontból.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook