2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Kiégtünk az Európa Ligából

2018. augusztus 5. Szerző: Rózsa Misi
Az Európa Liga innentől kezdve tényleg nem szól rólunk. Kicsit sem.

 

A Ferencváros kezdte a sort. Sokan mentegették is, hogy azért a maccabi Tel-Aviv ellen kiesni, nem szégyen. Lehet. De aki számára egy Maccabi Tel-Aviov is teljesíthetetlen kihívásnak látszik, annak semmi keresnivalója komolyabb nemzetközi tornákon. Még lehetett reménykedni, hogy lehet szebb magyar folytatás, hiszen a Honvéd és az Újpest még versenyben voltak. Ráadásul a Honvéd hazai pályán előnyt is szerzett, ráadásul egy kutyaütő luxemburgi ellenfél ellen kellett volna továbblépni. Az Újpest esete más volt, hiszen ők a Sevilla csapatát kapták, akik a harmadik csapatukkal kiállva is valóban lényegesen komolyabb játékerőt képviselnek, mint az Újpest.

Ahogy írtuk, a Honvéd ellenfele a luxemburgi Niedercorn volt. Egy teljesen egyértelműen verhető, sőt verendő csapat. Már az csalódás volt, hogy a hazai mérkőzés során csak 1-0-ra tudott nyerni a Honvéd ellenük. A visszavágó meglepően indult, mert a kis luxemburgi csapat számára teljesen átengedte a területet a Honvéd és azok éltek is a lehetőséggel. Igaz a laszti többet volt a Honvédnál, de a kaput egyszer sem találták el, míg ellenfelük hétszer is és egyértelműen a hazai csapat játszott jobban és veszélyesebben. A 21. percben hatalmas meglepetésre megszerezték a luxemburgiak a vezetést és ezzel összesítésben kiegyenlítettek. Sokan azt reméltük, hogy ez felébreszti a Honvédot és átgázol rajtuk. De az ébredés nyomát sem lehetett látni a piros-feketéken.

A második félidőben jobban játszott valamivel a Honvéd, szaladt is kicsit az eredmény után, de nagyon alacsony színvonalon tette ezt.  De végig azt reméltük, csak találnak egy gólt és akkor az 1-1 ciki lesz, de továbbjut a Honvéd. Jött is még egy gól a 84. percben. De nem a Honvéd talált be, hanem a Niedercorn szerzett újabb találatot, ami elvette a hosszabbítás lehetőségét is a Honvédtól és összesítésben 2-1-re elvéreztek egy nagyon gyenge ellenfél ellen.

Az Újpestet idegenben már kitömte 4-0-al a Sevilla csapata, így mindenki tudta a visszavágó csak formaság és maximum a tisztes búcsú lehetőségét kínálja a liláknak. Az Újpest bátran kezdett. Mondjuk sok más lehetősége nem nagyon volt itt. De hiába kezdett bátran és mutatott magyar viszonylatban jónak mondható játékot, az erősen tartalékos Sevilla uralta a játékot. A Sevilla nem nagyon hajtott, hiszen miért is tették volna, ennek ellenére is a 36. percben az Újpest első hibáját kihasználva, már megszerezték a vezetést. És a jó védekezésének köszönhette csak az Újpest, hogy nem lett ebből a játékból már ekkor komolyabb hátrány.

A második félidőben már akadtak helyzetek az Újpest előtt is, de az 50. percben már két gólos volt a hátrányuk. Itt ugyan picit kiegyenlítettebb lett a játék, de ez annak volt leginkább köszönhető, hogy a Sevilla visszavett az addig se túl gyors játékából. Az egyetlen pozitívum, ami elmondható volt, hogy a 77. percben egy szépségdíjas találattal Zsotér szépíteni tudott. Igaz a Sevilla a 83. percben erre újabb választ adott, a mérkőzés vége 3-1 lett a spanyolok javára, így az Újpest 7-1-es fölényes összesítéssel esett ki a folytatásból.

A Niedercorn az orosz Ufa ellen folytathatja, bár vélhetőleg itt véget is ér számára a történet, a Sevilla következő áldozata a litván Zalgiris lesz.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook