2019. február 20. - Aladár, Álmos

Kiesett a Vasas

2018. június 3. Szerző: Rózsa Misi
Véget ért az OTP Bank Liga vagyis a labdarúgó NB I 2017-2018-as szezonja. A forduló előtt még tele lehettünk nyitott kérdésekkel, az utolsó forduló minden nyitott kérdésre megadta a választ. Hosszú és érdekes szezon áll mögöttünk. A Videoton és a Ferencváros kiemelkedett a mezőnyből, ők ketten külön versenyt rendeztek egymás ellen az élen, de mögöttük nagyon szoros volt a mezőny és folyamatosan változtak érdemben a helyezések.

 

A Balmazújváros a kiesés elől menekülve az utolsó fordulóban a már valójában tét nélkül játszó Ferencváros ellen léphetett otthon pályára. A Ferencváros ugyan tartalékosan lépett már itt pályára, pihentetve meghatározó játékosainak egy részét, de nagyon sportszerűen, erős csapattal lépett ennek ellenére is pályára és végig győzelemre játszott.

A 14. percben egy öngólnak köszönhetően a vendégek kerültek előnybe. Majd két perccel később még növelni is tudták az előnyüket. A Balmazújváros nagyon szimpatikus módón, hatalmasat küzdött erős ellenfelével szemben.  Ennek köszönhette, hogy két perccel a bekapott második gól után szépíteni tudtak. A 28. percben az egyenlítést is kiharcolták, igaz utána a 44. percben megint egy öngólnak köszönhetően, ismét a Ferencvárosnál volt az előny.

A második félidőben is kemény és nagyon változatos játékot produkáltak a csapatok. A 70. percben a Balmazújváros ismét egyenlíteni tudott és a játékában benne volt a fordítás lehetősége is. A szezonja talán legjobb mérkőzését játszotta a hazai csapat, de mivel nem tudott már újabb gólt szerezni, maradt a 3-3-as végeredmény, ami csak akkor lett volna elég a bent maradáshoz számukra, ha a Videoton megveri az erősen gyengélkedő Diósgyőrt.

Igen sportszerűtlen lépés volt a Videoton részéről, hogy a számára már semmi téttel nem bíró utolsó találkozón a Diósgyőr otthonában olyan csapattal állt ki, akik közül a legtöbben itt léptek először pályára. Olyan előnyhöz segítették ezzel a Diósgyőrt, ami eldöntötte, a kiesés kérdését, teljesen jogosan háborodott fel nagyon Horváth Ferenc a Balmazújváros vezetőedzője. Az első félidő enyhe hazai fölényt hozott, de gól nem esett. Aztán a 66. percben a hazaiak megszerezték az előnyt is maguknak. Igaz a Videoton a 76. percben egyenlíteni tudott, de utána egy nagyon szép találattal a 88. percben megint a Diósgyőr talált be és ezzel ki is alakult a 2-1-es végeredmény, ami azt jelentette, hogy a Diósgyőr bent maradhat, a Balmazújváros az, akinek távoznia kell az élvonalból.

A Vasas a Honvéd otthonában próbált elmenekülni a kiesés elől. Az első félidő igen lapos játékot hozott a két csapat között. A második félidőre élénkült fel kissé a játék, mivel a Vasasnak meg kellett indulnia előre, hogy megszerezze a három pontot. A Honvéd pedig a dobogó harmadik helyéért küzdött keményen. A Honvéd itt már látványosan jobb csapat képét mutatta. Ez hamarosan gólokban is megmutatkozott, mert előbb a 66. majd a 77. percben is a hazaiak szereztek találatot. A Vasas ugyan a 87. percben összehozott magának egy szépítő találatot, de ez már nem sokat ért számukra. 2-1 és a Vasas a következő szezonját a másodosztályban folytatja.

Az Újpest a Debrecen ellen hazai pályán léphetett fel, és az volt a tét, hogy aki nyer, az fogja megszerezni a bajnokság harmadik helyét. Az Újpest számára ez csak presztízs volt, hiszen mint kupagyőztes, már kiverekedte magának e nélkül is a nemzetközi indulás lehetőségét. Ennek ellenére az első félidőt egyértelműen az Újpest uralta és több helyzete volt, mint ellenfelének. Igaz itt még gól nem esett. Arra az 53. percig kellett várni, amikor is a lila-fehérek betaláltak ellenfelüknek. A 63. percben tovább is növelték az előnyüket és a most nem rosszul játszó Debrecen csak a 70. percben tudott szépíteni. 2-1

Nem túl izgalmas játékot hozott a Haladás-Mezőkövesd találkozó. Látszott, hogy a csapatoknak már nincs igazán miért küzdeni, egyedül a Mezőkövesd félhetett attól, hogy ha a többi pályán számára nagyon rosszul alakulnak az eredmények, akkor még kieshet. mezőnyben birkóztak egymással a csapatok, aztán a 90. percben a Haladás betalált és ezzel véget ért a felejthető párharc. 1-0.

A Felcsút-Paks mérkőzésnek sem volt már tétje. Igaz a Paks nagy szerencsével, ha minden pályán neki megfelelően alakultak volna az eredmények, elcsíphetett volna egy nemzetközi szereplést biztosító pozíciót. De erre esélye sem volt a valóságban, csak papíron. A Paks veszélyesebben játszott mint ellenfele, közelebb is állt a sikerhez. De amikor a 62. percben emberhátrányba került, elveszítette erre gyakorlati esélyét. A Felcsút viszont kihasználta szinte az egyetlen érdemi helyzetét és abból be is talált. 1-0.

És ezzel vége, lezárultak a küzdelmek.

A bajnokságot 68 ponttal a Videoton nyerte meg, ő indulhat majd a BL selejtezőjében. Második lett a Ferencváros 66 ponttal. A dobogó alsó fokát végül az Újpest érte el 49 ponttal. Negyedik lett a Honvéd 47 ponttal. De mivel az Újpest nyerte a Magyar Kupát, ezért az 5. helyen 44 ponttal végző Debrecen is indulhat a Fradi, Honvéd, Újpest mellett az Európa Liga selejtezőiben.

És ahogy mondtuk, a Vasas és a Balmazújváros távozik az élvonalból, ahogy arról már korábban beszámoltunk az MTK és a Kisvárda érkezik a helyükre.

A bajnokság gólkirálya a megszerzett 18 góljával a Honvéd játékosa, a kiváló Lanzafame lett.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook