2018. június 23. - Zoltán

Kiestek az MTK-s csajok

2017. augusztus 30. Szerző: Rózsa Misi
Tudjuk, hogy Magyarországon a női labdarúgás nem egy agyon támogatott és agyon dédelgetett sportág. Kivételt képez ez alól a Ferencváros, ahol pénz, paripa, fegyver bőven van mindenre, a lányok számára. Igaz ott is töredéke annak, mint a férfiaknak.

 

Hatalmas meglepetés volt, hogy a női labdarúgó bajnokságot, nem a rendesen anyagilag megtámogatott Ferencváros nyerte meg, hanem az MTK. Ráadásul a kék fehéreknek a döntőben, mindössze két meccs is elég volt ahhoz, hogy ki tudják – alapvetően- magabiztosan verekedni maguknak és szurkolóiknak a magyar bajnoki címet. Ezzel az MTK szerezte meg a lehetőséget arra, hogy indulhasson a női Bajnokok Ligájában.

Amikor megtörtént a sorsolás és kiderült, hogy a portugál Sporting, a kazah Shymkent és a koszovói Hajvalia lesznek az ellenfeleink, azonnal elindult a számolgatás, esélylatolgatás. Voltak optimisták, akik láttak reális esélyt arra, hogy ebből a csoportból lehet esély tovább lépni, de valljuk meg a csoport névsor megismerése után, ezek voltak az abszolút kisebbség, hiszen teljesen egyértelmű volt, hogy a kazah és portugál női labdarúgás még jelentősen a magyar előtt jár jelenleg. Ráadásul olyan klubok ellen kellett volna itt bravúrokat végrehajtani, akiknek a költségvetése, nagyon sokszorosa az MTK költségvetésének, játékosaik értéke összehasonlíthatatlan az MTK keretének értékével.

Jól indult a történet, mert az első mérkőzés során a Hajvaliát, az MTK tulajdonképpen simán verte 2-0-ra, így meg is lett az első három pont. Csakhogy a második körbe már a Sporting volt az ellenfél, akik pont olyan simán verték 2-0-ra az MTK-t, ahogy az tette a Hajvalia ellen. Az utolsó körben még lehetett volna talán esély, ha sikerül megverni azt a Shymkent-et, amelyik előtte mindkét másik ellenfelét, ha szoros mérkőzésen is, de egy góllal le tudta győzni. Ezen az utolsó meccsen ráadásul a Shymkent csapata számára volt nagyobb tétje a győzelemnek és esélyeiknek megfelelően, sajnos 3-0-ra át is léptek könnyedén az MTK-n.

Az MTK a csoportkörben mindössze 2 gólt tudott szerezni. Ez nagyon-nagyon kevés, ezzel továbblépni logikusan nem lehetett. 5 gólt kaptunk, ami normális esetben nem túl sok, de nem is mondható kevésnek.

Az első meccsen a Hajvalia ellen, még kifejezetten jól játszottak a lányok és vita nem férhet hozzá, hogy megérdemelten nyertek ott. A Sporting ellen sajnos nagyon gyenge játékot mutattak be, gyakorlatilag el se igen jutottak az ellenfél kapujához, sok hibát vétettek a játék során és itt az akarattal, a hozzáállással is komoly gondok voltak. A Shymkent ellen se igen ment a játék, itt is nagyon ritkán tévedtünk az ellenfél kapuja elé és a legnagyobb helyzeteket is sikerült kihagyni, amikor adódtak. Viszont itt legalább a lányok hozzáállása és az akarat az rendben volt. Látványos volt a Sporting és a Shymknet ellen is, hogy nem csak technikai tudásban és gyorsaságban vagyunk lemaradva nemzetközi ellenfeleinktől, hanem a fizikai állóképességünk is lényegesen alacsonyabb.

Az MTK végül a megszerzett 3 pontjával, a csoport harmadik helyén végzett. A Shymkent minden mérkőzését megnyerve 9 ponttal az első lett és így ő mehet tovább a Sporting 6 pontjával a második, és a Hajvalia 0 ponttal tök utolsó lett.

Kimondhatjuk, hogy az MTK a papírformának megfelelő eredményt ért itt el. Akik csodát vártak, azok nyilván most csalódottak, akik reálisan álltak a várható történésekhez, azok láthatják a pozitívumokat, amit a lányok mutattak a pályán és láthatják a negatívumokat is. Az alap az rendben lenne, a játékosaink se rosszak, de sokat kell még dolgozni azért, hogy felnőhessen a magyar női labdarúgás a komolyabb nemzetközi szinthez.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook