2018. június 23. - Zoltán

Kimi volt a leggyorsabb Monacóban

2017. május 28. Szerző: Esti Újság
Meglepő eredményt hozott a Monacói Nagydíj időmérője, hiszen az eseménydús edzés után a Ferrarival induló Kimi Raikkönen szerezte meg a pole pozíciót.

 

Ilyenre nem volt példa 2008 óta. Csapattársa Sebastian Vettel indul a második helyről, a harmadik rajtkockát pedig a mercedeses Valtteri Bottasé lett. Lewis Hamilton a 14. helyről vág majd neki az utcai futamnak vasárnap.

Kimi Raikkönen: Nagyon jól érzem magam, hogy sikerült előre lépni. Egy picit zűrösen alakultak a dolgok, így nem volt könnyű ez a hétvége, de végül sikerült rendbe rakni az autókat az időmérő edzésre. Nem könnyű gyorsan menni ezen a pályán, de rendben volt és a lehető legjobb helyet fogtuk meg. Igyekszünk a maximumot kihozni ebből holnap. Nehéz volt a pályára koncentrálni, de az időmérőre már összejött és így élvezetes volt.

Nagyon sok dolog történhet, ami befolyásolhatja a futam kimenetelét, szóval a megfelelő döntéseket kell meghoznunk a megfelelő pillanatokban.

Sebastian Vettel: Gratulálok Kiminek, remek munkát végzett! Ha végiggondolom az időmérőt, mehettem volna akár egy kicsit gyorsabban is, de összességében nagyon jó volt az autó. Az utolsó percben Valtteri nagyon jó kört ment, meglepett a Mercedes teljesítménye. Nagyon jól éreztem magam az autóban és sikerült előrébb lépnünk. Nagyon jó érzés, hogy ilyen közel vannak hozzánk a szuroklóink, így nagyon jó érzés versenyezni.

Valtteri Bottas: Nagyon jó kört sikerült összeraknom. Jó érzés, hogy ma összejött, nem is volt ennél több benne. A vörös autók ma túl gyorsak voltak, gratulálok Kiminek a pole pozícióhoz. Nincs időm nézegetni a közönséget, mert mentálisan ez a pálya jelenti az egyik legnagyobb kihívást, de nagyra értékelem, hogy ennyien kijönnek és ennyire szurkolnak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook