2018. május 23. - Dezső

Kinek a pap, kinek a papné

2017. július 13. Szerző: Rózsa Misi
Ahogy az esélyek latolgatásánál is már elmondtuk, a Beer Sheva egy nagyon erős izraeli csapat. Értéke is duplája a Honvéd játékosainak értékének. Rutinos edzője van, akivel jól összeszokott a csapat, a Honvéd viszont elveszítette megszokott és szeretett sikeredzőjét. Nem sok minden mutatott abba az irányba, hogy a Honvéd a mérkőzés után még reménykedhet majd érdemben.

 

A mérkőzésen a Beer Sheva irányított végig, ahogy várni lehetett. De egyrészt önmagához képest lényegesen gyengébben, pihengetősen játszott, míg a Honvéd ezzel szemben a vártnál sokkal nyugodtabban, és jobban. Nem látszott a csapaton, hogy az esélyesebb csapattal szemben félnének vagy komolyabb mértékben zavarban lennének. A játék az első játékrész elején a Honvéd térfelére korlátozódott és már itt lehetett látni, nagyon veszélyesek az izraeli gyors szélsők. Csapatuk legjobban játszó tagja a magyar Korhut Mihály volt. De aztán a honvéd egyre többször keveredett át az ellenfél kapuja elé és több veszélyes helyzetecskéig is sikerült eljutniuk. Ez felbátorította őket és egyre jobban próbáltak előre jönni, de amikor kezdtek ebbe belelendülni, akkor a 35. percben egy súlyos védelmi hibát kihasználva, az izraeliek előnyhöz jutottak.

A második félidőre feltüzeltebben jött ki a pályára a Honvéd. De hiába a tűz, amikor egy nagyon szép akció végén, egy rendkívül szép és technikás góllal az izraeliek tovább növelték az előnyüket és a játék ezen szakaszában benne volt az is, hogy olyan mértékig tudják azt majd növelni, hogy a visszavágó már csak formalitás legyen.

Viszont a Honvédot dicséri, hogy nem omlottak össze, nem adták fel, sőt összeszorított fogakkal jöttek előre és ennek meg is lett az eredménye, mert a 63. percben Lanzafame bevette az izraeli kaput és ezzel meg volt az áhított, idegenben szerzett gól. És itt sem álltak le a Honvéd játékosai, jöttek előre és a végére egy nagyon kiegyenlített, kifejezetten magas színvonalú jó mérkőzést produkáltak, ami a közönséget is remekül szórakoztatta. Sportszerű, jó mérkőzésen alakult ki a két szimpatikus csapat között a 2-1-es végeredmény.

Hát mit lehet erre mondani? A Beer Sheva örülhet, hiszen megnyerték a találkozót. Viszont a Honvéd is örülhet, hiszen az idegenben rúgott gól és az egyetlen góllal történő vereség, abszolút nyitva hagyja a továbbjutás kérdését, hiszen ha itthon csak 1-0-ra akár sikerül nyerniük kiütnek egy olyan ellenfelet, aki esélyesebb volt náluk a sikerre. És ebben a honvédban meg lehet a bravúr lehetősége itthon, akkor is, ha tudjuk a Beer Sheva lényegesen jobb játékra is képes, mint amivel itt most előrukkoltak.

A visszavágó mérkőzésre jövő héten szerdán fog sor kerülni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook