2019. február 19. - Zsuzsanna

Kint vagyunk a kézi vb-n!

2018. június 15. Szerző: Rózsa Misi
Amikor kiderült, hogy Szlovénia lesz az az ellenfél, akin keresztül lehetősége lehet a magyar férfi kézilabda válogatottnak kijutni a Vb-re, azt hittem be kell, valljam, hogy nagy bajban vagyunk, hiszen ez a szlovén válogatott nagyon erős, jó csapat, akit nagyon nehéz lehet legyőzni. Bíztam persze abban, hogy a fiúk képesek lesznek hatalmas bravúrra, de pesszimista voltam azzal kapcsolatban, hogy a csoda bekövetkezhet.

 

Kicsit – sőt nagyon- javult a pesszimizmusom, amikor óriási nagy mérkőzést vívva az oda-visszavágós párharc első mérkőzésén idegenben a magyar válogatott nyerni tudott 29-24 arányban. Az 5 gólos előny bár nem kevés, bár valóban okot adott itt már érdemi reményre, de a szlovénok ellen, még ez sem jelentett életbiztosítást. És, hogy mennyire igazam volt az óvatos örömnél, azt a hazai mérkőzés megmutatta.

Az első félidő remekül indult számunkra. Megszereztük a vezetést és nem volt egy pillanata sem ennek a játékrésznek, amikor a szlovénoknál lett volna az előny. Több esetben is sikerült három gólos előnyre szert tennünk, de a szlovénok nagyon bírták a tempót és az első félidő végére már nagyon jöttek ránk és ez a játékrész 12-12-es eredménnyel zárult. Az első félidő nagyon sokat kiszedett a magyar válogatottból, fizikálisan és mentálisan egyaránt.

A második félidőben 200%-ra pörögtek fel a szlovénok és nagy nyomás alátudtak helyezni minket. Szerencsére a fiúk jól koncentráltak és állták a rohamokat, a vége lett nagyon meleg, de szerencsére igaz ezt a félidőt megnyerték a szlovénok 10-14-re, és ezzel a mérkőzést is 22-26-ra, de az idegenben elért öt gólos előnyünk elégnek bizonyult ahhoz, hogy a magyar válogatott kiverekedje magát a nagyon kemény ellenfélen keresztül a világbajnokságra.

A svédeknek a hollandok jutottak ellenfélnek. Az első meccset idegenben játszották és 25-24-re a hollandok nyerték meg. A második mérkőzésen otthon viszont a svédek nyertek 26-20-ra, így 50-45-ös összesítéssel ők jutottak tovább.

Ausztriának ezúttal Fehéroroszország jutott. Az osztrákok is idegenben kezdtek, ahol 28-28 lett az eredmény. A hazai mérkőzést viszont 31-26-ra meg tudták nyerni, ami okán 59-54-es összesítéssel az osztrákok lesznek ott a Vb-n.

Izland útjába a sors Litvániát sodorta. Az első mérkőzésen meglepetésre idegenben Izland csak 27-27-es döntetlent tudott elérni. A visszavágón már 34-31-re nyert Izland, ezzel 61-58-as összesítéssel ők léphettek be a Vb mezőnyébe.

Montenegró kapta ellenfélnek Horvátországot. Idegenben Montenegró nagy verésbe, 19-32-es eredménybe futott bele. Így igaz hazai pályán nyerni tudtak 32-31-re, de összesítésben 51-63 lett a horvátok javára és ők mentek tovább a párharcból.

Magyarország nagy sikert ért el azzal, hogy kiverekedte magát a világbajnokságra és reméljük a VB során is a magyar csapat képes lesz még nagy meglepetésekre, emlékezetes sikerekre.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook