2019. február 17. - Donát

A kis hableány

2018. július 18. Szerző: Rózsa Misi
A mi kis magyar hableányunk, Senánszky Petra nem akárki, ő a legkülönb sellő a világ kerekén, méghozzá már tizedszer. Ezt úgy értem, hogy a mi uszonyosúszó lányunk tegnap a tizedik aranyérmét nyerte el Belgrádban száz méteren: ő a világcsúcstartó is, és ő védte a címet is, természetesen. De a csapat miatt sincs okunk szégyenkezni.

 

Hát lássuk, mi történt? Az, hogy Senánszky Petra esélyeshez méltó versenyzéssel megnyerte a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjét. A szám világcsúcsát is tartó úszó 46,33 másodperccel nyert. Belgrádban a tizedik világbajnoki címét szerezte meg a minden idők legeredményesebb magyar uszonyosa.  Varga Krisztina is úszott ebben a döntőben, ő az ötödik helyet szerezte meg.

A 400 méteres felszíni úszás döntőjében két magyar volt érdekelt: a bombaformában lévő Bukor Ádám és Mozsár Alex. Bukor végül 2 perc 58.22 másodperccel ért célba, ezzel újabb aranyérmet szerzett, Mozsár negyedikként zárt. A Stadler Bence, Halmin Matthew, Varga Krisztina, Senánszky Petra alkotta négyes is dobogóra állt Belgrádban, miután a 4X100 méteres mix uszonyos gyorsváltó a harmadik lett. Az aranyérmet az oroszok szerezték meg az ukránok előtt.

„Nagyon bíztunk a két aranyban, hiszen mindkét magyar versenyzőnek jól sikerült a felkészülése. A váltó dobogós helyezése viszont egy nagyon kellemes meglepetés” – összegzett az első nap után Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub uszonyosúszó szakosztályvezetője.

Egyelőre tehát a belgrádi bajnokság mérlege számunkra két arany és egy bronz – az éremtáblázat élén Oroszország áll, de még bármi lehetséges, hiszen az a csapat, amelyik egy nap alatt három dobogós helyezést ért el, mindenre, szó szerint mindenre képes. Fordulhat még a kocka, drukkoljunk nekik.

Szép volt hölgyek, szép volt urak.

Csak így tovább!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook