2019. március 25. - Irén, Írisz

A kis Madrid a legnagyobb

2018. augusztus 16. Szerző: Rózsa Misi
A mérkőzés előtt egyetlen dologra lehetett mérget venni: ha valaki győzni fog, akkor az nem lehet más mint a Madrid. Mondjuk erre sok pénzt a fogadóirodák nem adtak volna, hiszen mint köztudott, az UEFA Szuperkupájáért idén a BL-t nyerő Real Madrid mérkőzhetett meg az EL-t nyerő Atletico Madriddal.

 

Egy szuperkupáról mindig jó írni, mert ezek általában jó mérkőzések szoktak lenni. Itt kicsit most nehezebb, mert az a tűzijáték, amit a kapuk előtt ettől a két csapattól várni lehetett, az valahogy elmaradt. Miközben nagy küzdelem volt és kiváló játékot is láthattunk a mezőnyben.

Az első, amit meg kell állapítani, nagyon látszott a csapatokon, hogy még idény eleji formában vannak. Mindkét oldalon a játékot, ezekre a csapatokra abszolút nem jellemző hibák sorozata tarkította. Még csak most kezdenek ezek a csapatok összeállni és hiába játszanak kiváló játékosok mindkét oldalon, most még sok játékos saját formája alatt volt.

Érdekes kérdés lesz később is, hogy mennyire tudja majd a Real Madrid feldolgozni Zidane és C. Ronaldo hiányát. A Bale, Benzema párosnak még nagyon össze kell szoknia ahhoz, hogy működjön jól a gépezetük elől. Nem véletlenül a Real esete az érdekesebb, mert itt lehetett leginkább látni a hibákat. Varane a védelem egyik nagyon megbízható pontja általában. Most több gólt az ő súlyos hibájából kapott a Real. Látványos volt az is, hogy Marcelo sem kezelte olyan biztosan a labdát, mint ahogy szokta. A középpálya is addig bizonytalanul mozgott, amíg nem lépett pályára Modric, aki ugyan nem játszott most kiemelkedően jól, de a játéka stabilitást hozott a középpályán a Real számára. Az Atletico csapatként jobban egyben volt, és ami eldöntötte a mérkőzést, hogy láthatólag jobban is akarták a győzelmet, a sikert. Diego Costa játéka káprázatos volt, és amennyire ő akart menni, hajtani és nyerni, az ráült az egész csapat játékára.

Már az első percben meg volt a vezetés az Atletico Madrid számára. Szinte a középkezdésből gólt szereztek, ilyen gyors gól még soha nem született a szuperkupák történetében. Diego Costa szinte nulla szögből vágta be a labdát a hálóba nagyon tudatosan és irtózatos erővel. És még a megszerzett gól után is inkább egy ideig ők tudtak dominálni, majd fokozatosan kezdett feljönni rájuk a Real Madrid és vette át a kezdeményezést. A 27. percben egy parádés Realos összjáték következtében meg is jött Benzema találatával az egyenlítés. Ezután a Real irányította a játékot, de a mezőnyben mutatott fölény kevésnek bizonyult újabb gól megszerzéséhez, mert minden nagy helyzet – ha nem is volt ezekből sok- kimaradt. Igaz a kis Madrid is kialakított helyzeteket kontrákból, de nekik se jött össze találat.

A második félidőt nagy lendülettel kezdte a Real, pont úgy, ahogy az elsőt az Atletico. Nagyon lehetett érezni, hogy ebből gól lesz. Igaz kevesen számítottak arra, hogy pont a 63. percben megkapott büntető fogja majd a Real fordítását megadni, de így történt. Ezután nagyon az volt az ember érzése, hogy a Real nem fogja hagyni innentől kezdve kiénekelni a szájából a sajtot. De visszavett a Real Madrid a játékból, érthetetlen módon engedett át ezzel nagy területet az ellenfélnek és nagyon könnyedén vette azt is, hogy amikor lehetősége lett volna több góllal akár elhúzni, nem élt vele. Aztán Marcelo egy ellenfélről kifelé tartott labdát a kapujuk közelében érthetetlen módon visszahúzott a mezőnybe és ebből egy hatalmas góllal válaszolhatott az Atletico a 79. percben. Igaz ezután megint felébredt a Real Madrid és hatalmas nyomás alá tette ellenfelét, de az remekül állta vele szemben a sarat, így a rendes játékidő 2-2-es döntetlennel ért véget, jöhetett a hosszabbítás.

És itt is jobban kezdett a Real az elején, de gyorsan megindult vele szemben az Atletico is és a 98. percben megint egy komoly védekezési hibát kihasználva a 98. percben a maguk javára fordították a találkozót. Majd a 104. percben már két gólos is volt az előnyük. A hosszabbítás második félideje arról szólt, hogy a Real Madrid sok hibával, de folyamatosan jött előre, elviselhetetlen nyomás alá rakva az ellenfél kapuját, de az remekül védekezett végig ellenük és meg tudta a kaput őrizni a góltól. Így aztán a hosszabbításban megszerzett két találattal végül az Atletico Madrid nyerte meg az UEFA Szuperkupáját Észtországban. Teljesen egyértelműen, megérdemelt győzelemről beszélhetünk esetükben. És annak ellenére, hogy mindkét csapatot lehet kritizálni, kiváló és izgalmas mérkőzést izgulhattunk végig.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook