2019. február 16. - Julianna, Lilla

A kis Madridé lett a kupa

2018. május 18. Szerző: Rózsa Misi
Hosszú és érdekes út vezetett a csapatok számára az Európa Liga döntőjéig. Nehéz ellenfelek sokaságán kellett végig verekedniük magukat ahhoz, hogy idáig eljussanak. A végső nagy csatára Franciaországban, a Lyon stadionjában, a Parc Olympique Lyonnais-ban került sor.

 

Mondani sem kell, hogy a mérkőzésre minden jegy elkelt. Azzal, hogy Franciaország adott otthont a döntőnek, talán mentálisan az Olympique de Marseille volt előnyben az Atletico Madrid csapatával szemben.

Az első félidőben a Marseille játszott lényegesen nagyobb fölényben. Folyamatosan náluk volt a labda szinte és védekezésre tudták kényszeríteni az Atletico csapatát. Igaz a kis Madrid csapata pont ebben a világ egyik legjobb csapata. De hiába a mezőnyben látott hatalmas fölény francia részről, a vezető találatot a 21. percben Griezmann góljával a vendégek szerezték meg. Ezután számtalan lehetőség adódott a Marseille számára ahhoz, hogy egyenlíteni tudjon, de nem tudtak élni vele.

A második félidőre hatalmasat fordult a játék képe is. A spanyolok egyre intenzívebben kezdtek el támadni, és egyre kisebb lett ezáltal a Marseille fölénye a mezőnyben is velük szemben. Ez meg is hozta az eredményét, hiszen a 49. percben megint jött Griezmann és már két gólos lett a Madridiak előnye. A franciák kevesebb akciót tudtak vezetni az egyre agresszívabb spanyol csapat ellen. Már gyakorlatilag esélyük se volt fordításra, aztán a 89. percben Gabi találata megadta a kegyelemdöfést és kialakította a 0-3-as végeredményt. Ezzel ismét az Atletico Madrid csapata ülhetett fel az Európa Liga trónjára vitathatatlanul megérdemelten.

Az Atletico Madrid harmadik alkalommal hódította el sikeresen az EL trófeáját. Nagyon szép játékkal sikerült végig vonulniuk a hosszú menetelésen és nem lehet kérdés, hogy jogosan lett övék a kupa itt. Ráadásul jó esélyük van arra is, hogy hazájuk bajnokságában, ebben a szezonban a második helyen zárhassanak majd a Barcelona mögött, ami azt jelenti, a következő szezont a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdik majd meg. Aztán ki tudja! Lehet a végén megint az Európa Ligába kerülnek át onnan és akkor a negyedik kupagyőztes címükért szállhatnak majd harcba.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook