2019. március 25. - Irén, Írisz

Komoly sportdiplomáciai sikereket értek el a magyar búvárok

2017. április 29. Szerző: Esti Újság
Magyar elnök jelöltje is volt de visszalépett a mai CMAS azaz a Víz alatti Tevékenységek Világszövetségének Nyíri Iván alelnök személyében, aki a Magyar Búvár Szövetség elnöke.

 

A CMAS tisztújító közgyűlése ma szavazott Rómában az új elnök személyéről. A tisztújító közgyűlés elött azonban Nyíri Iván visszalépett az elnöki jelöltségtől de a bizottságokba  bekerültek a magyar búvárok.

A Magyar Búvár Szakszövetséget dr. Nyíri Iván elnök, Zelenák József elnökségi tag és dr. Balogh Tamás tudományos munkatárs képviseli a CMAS éves rendes közgyűlésén. A mai pénteki Tisztújító Közgyűlés napirendi programja az elnökválasztással kezdődik, majd folytatódik a Technikai, Sport és Tudományos Bizottságok elnökeinek és az elnökség tagjainak tisztújításával.

Az elnökválasztás úgy volt, hogy magyar jelölttel folyik, hisz a Magyar Búvár Szövetség elnökét Nyíri Ivánt is jelölik a jelenlegi orosz elnökkel szemben. Azonban a magyar alelnök visszalépett.

A magyar elnök esélyeit ugyan jelentősen erősíthette volna a nemrég Egerben lebonyolított Világkupa megmérettetés sikeres lebonyolítása és az is, hogy a magyar uszonyos versenyzők a sportág elitjébe tartoznak. Azonban taktikai okokból Nyíri elnök úgy láthatta jobbnak a magyar sportolók érdekében is, ha visszalép.
Igen a hír igaz valóban visszaléptem, de néha a sportpolitikában ezt kell tenni a célok eléréséhez. A bizottságokban vannak magyarok, ami azt gondolom sportszakmai siker – mondta dr.Nyíri Iván.

Az újonnan megválasztott tagokkal felálló bizottságok szombaton tartják meg üléseiket

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook