2018. november 21. - Olivér

Könnyed kék-fehér siklás a jégen

2016. május 21. Szerző: Rózsa Misi
Anyámnak furcsa perverziói voltak. Néha csak úgy nézegetett engem és olyasmit látott belém, mai soha nem volt bennem. Egyik nagy tévedése következtében, fél évig jártam balettozni is, ami számomra már akkor is vicces volt és nagyon furcsa szeszély. Aztán egy idő után a tanárnő, az anyám és én közös megegyezéssel, végső soron mindenki legnagyobb megelégedésére úgy döntöttünk, hogy ez a bohóc tréfa, akkor itt véget is ér örökre. AZ egyetemes balettművészet, talán a mai napig gyászolja a veszteségét.

Korizni azt valóban nagyon szerettem, rendszeres program volt, hogy vagy az Újpesti jégpályát, vagy a Műjégpályát látogattuk anyámmal, ahol mindig feledhetetlen élményekkel gazdagodtam. És nem feltétlenül tartozik ezek közé, amikor a pálya szélére feltorlaszolt hóhegyek mögé bújva, békés korcsolyázókat dobáltunk meg őszinte kaján örömünkre hógolyóval. Na jó. De. Ez is. Viszont az én jó anyám, amikor látta mennyire szeretek korizni, úgy gondolta, hogy ebben talán nem a jégen történő gengszterkedés lehetősége a legérdekesebb, hanem ott szunnyad bennem a nagy műkorcsolyázó lehetősége. Ezért egy váratlan pillanatban beíratott műkorcsolyát tanulni. Lehettem olyan 8 éves forma. És hatalmas szerencsém volt, mert Almási Zsuzsa kezei közé kerültem. Akkor még nem tudtam róla, hogy mekkora nagy sportoló, csak a nagyon szép nőt fedeztem fel benne, akibe az első perctől kezdve szerelmes voltam, ezért magamtól eltérő módon, nem balhéztam, nem a balhé lehetőségét kerestem a jégen, amikor mellettem volt, hanem nagyon igyekeztem megfelelni imádottamnak. Az ő kedvéért szorgalmas, jó fiú vált belőlem, az életem ezen rövid periódusában. Nagyon szépen tudtam nyolcasokat leírni a jégen és a kadett ugrás is ment. Tudtam pár hasonló trükköt, aminek ma már a nevére se emlékszem. Jó volt mozogni, jó volt a legnagyobbak egyikétől tanulni. De vagy a szerelem csillapult, vagy a szorgalmas gyakorlástól ment el a kedvem, de ezt is sikeresen abba hagytam egyik percről a másikra, ami őszinte csalódást okozott az anyámnak, amiben persze megtalálta annak az örömét, hogy gondolkodhat a következő őrületen, hogy mi legyen a gyerekből. Almási Zsuzsa nagyon tehetségesnek mondott és kérlelt , hogy ne hagyjam abba. Lehet picit ő is szerelmes lett belém? Aligha a tanfolyamért járó díj miatt kérlelt maradásra, de elérte, hogy a jégpályán megtartott versenyen még elinduljak. És világ csodájára, anyám könnyes örömére, magamat is meglepve ezzel, ezüstérmet tudtam szerezni életem első és egyetlen korcsolya versenyén, de ez nem változtatott meg semmit, sőt megerősített abban, hogy a csúcson kell abba hagyni. 

Kevesen tudják, hogy a korcsolyázás, legalább olyan fontos sportág egy fejlődésben lévő gyerek számára, mint az úszás. Nagyon sok izmot képes megmozgatni, erősödik a csontrendszer általa, javul az ember testtartása és fizikálisan is keményen megedzi az embert. Ez az amit minden gyereknek érdemes lenne már csak ezért is kipróbálni. Természetesen az MTK mint sportegyesület korcsolyában is ott van az élvonalban, kiváló szakemberek végzik a gyerekek edzését, fejlesztését. Már az önmagában sok mindent elmond erről a szakosztályról, hogy elnöke Bódayné Blaha Judit, aki egy igazi kék-fehér legenda, aki ismeri, az mind rajongással szereti őt, mert bőven van miért. Mindenkinek segít, mindenkihez mindig van egy jó szava, és amit ő nem tud az MTK-ról, az tulajdonképpen nem is létezik vagy ha igen, akkor az lényegtelen. Akikért ő felel, azok a legjobb kezekben tudhatják magukat. 

Az MTK-ban működik korcsolya és jégtánc oktatás, de lehet jelentkezni gyorskorcsolyázónak is. Létezik itt műkorcsolya oktatás és görkoris oktatás is. De természetesen akik a jégen keményebb műfajra vágynak, azok az MTK-ban a jégkoronggal is megismerkedhetnek. Az edzések Budapesten történnek. Részletes információt lehet kérni a csatlakozás lehetőségéről a szakosztály Elnök asszonyától Blaha Judittól: blaha.judit@mtk1888.hu telefon: +36309895994

Belőlem sajnos nem lett a sportág ünnepelt nagy sztárja. De nagyon sokat köszönhetek annak a pár hónapnak, amíg belekóstoltam ebbe a kiváló sportágba. Ezt az élményt szerintem mindenkinek érdemes kipróbálnia. Kárára biztos nem válik.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook