2019. január 18. - Piroska

Kristóf az élmezőnyben

2017. október 22. Szerző: Szele Tamás
Hát, hölgyeim és uraim, tudtuk mi ezt, hiszen az egyszerű matematika is megmondta: tudtuk, hogy a mi csodálatos Rasovszky Kristófunk nem lehet dobogós a nyíltvízi úszók világkupájában, hiszen a verseny rendszere sem tette volna ezt lehetővé – de mégis, mégis, az a negyedik hely is gyönyörű. Lesz még ebből érem, Kristóf, ne csüggedj, Hong Kong ide vagy oda.

 

De hát lássuk a hírt pontosan, szikáran.

Rasovszky Kristóf negyedikként zárta a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatát, miután nyolcadik helyen ért célba a hongkongi záróviadalon.

A magyar szövetség (MÚSZ) szombati beszámolója szerint a 20 éves versenyző gyakorlatilag végig vezetett, ám a hajrában többen is megelőzték. Végül nyolcadikként ért célba a magyar úszó, aki első felnőttszezonjában három vk-futamon is győzött, összetettbeli negyedik helyéért pedig 12 ezer dollár (3,1 millió forint) a jutalma.
Elmondása szerint büszke az összetett negyedik helyére.
„Szerintem ez egy remek eredmény, hiszen csak olyanok végeztek előttem, akik mind a hét állomáson elindultak, míg én kettőn nem voltam ott” - összegzett a tavaly junior-világbajnokságot és junior Európa-bajnokságot is nyerő Rasovszky, aki az idei vk-ban egyedül tudott a férfiak között háromszor is diadalmaskodni, a másik négy versenyen négy különböző győztest avattak.
Hongkongban a női versenyben Olasz Anna a 12. helyen végzett, míg összetettben nyolcadik lett.
A MÚSZ-összegzés szerint jövőre újra lesz hazai verseny is: az idei magyarországi vizes vb előkészületei miatt ezúttal kimaradt a balatonfüredi állomás, ám a MÚSZ már megállapodott a nemzetközi szövetséggel (FINA), hogy jövőre a világkupa újra visszatér a Balatonra.

Kristóf, szép ez a negyedik hely, ha nem is dobogós, de szép – hidd meg nekem, lesz ebből még sok-sok nemesfém, annyi, hogy még az ékszerészek is megirigylik tőled!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook