2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Kubatov vagy a szurkolók küldték el?

2018. augusztus 23. Szerző: Rózsa Misi
A Ferencváros jelenleg a magyar első osztály legerősebb csapata. Ha ma fogadni kellene arra, hogy melyik csapat fogja a végén megnyerni a bajnokságot, nyilván az ismert tények alapján, legtöbben a Ferencváros nevét mondanák és meglepő is lenne, ha a végén az élet rájuk cáfolna.

 

Thomas Doll jó és sikeres edző. 2013 decemberében mutatták be a Ferencvárosban, mint az új vezetőedzőt. Teljesen más szellemiséget és játékot honosított meg az egyesületnél, mint ami előtte jellemezte őket. Főleg mentalitásban változott nagyon pozitívan a csapat. Az ő vezetése alatt egyszer lett a Fradi harmadik, kétszer nagy csatában alul maradtak és „csak ezüstéremig jutottak, míg egy esetben összejött a nagy álmunk és bajnokot csinált a csapatból. Egymás után háromszor is sikerült elhódítani vele a Magyar Kupát. De ezek mellett egy magyar Szuperkupa és egy Liga Kupa siker is fűződik még az irányítása alatt eltelt érához.

Igaz a Mester mérlege már a csapattal nemzetközi porondon nem sikerült túl fényesre. Hogy a horvát HNK Rieka, a dán Midtjylland, az izraeli Macabbi Tel-Aviv kiverte őket a kupából az még nem nagy szégyen, hiszen ezek nemzetközileg jegyzett középcsapatok már, igaz a Fradi nagy szégyenre ki tudott esni a bosnyák Zeljeznicar ellen is, és ami még kellemetlenebb az albán Partizani Tirana ellen is. Igaz, amikor ezek a nagy szégyenek megtörténtek, fel se merült a vezetésben, hogy elköszönjön a vezetőedzőtől.

A Fradi a 2018-2019-es szezonban villámrajtot vett. 5 forduló alatt négy győzelem és egy döntetlen a mérlegük, vezetik is a bajnokságot, ami ilyen eredmény mellett nem meglepő. A mutatott játéka itthon a csapatnak abszolút rendben van, és kifejezetten eredményesnek látszik. Derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy a bajnok jelölt, az eddigi sikerekben nem kis szerepet játszó Mestert felállítja a kispadról és közös megegyezéssel befejezik vele a közös munkát.

Hogy a közönség egy része nem zárta szívébe a Mestert, azt persze tudni lehetett, sokszor köszöntötték „Auf wiedersehen” kórus kiáltással. De Kubatov Gábor elnök, eddig arra volt büszke, hogy náluk nem a közönség dönt játékosról, stábtagról vezetőről, hanem a szakma. Tehát nehezen hihető el, hogy csak azért küldenék el Thomas Doll-t, mert a közönség egy része a távozását követelte a meccseken. De akkor mi lehet az oka annak, hogy a 190 meccsen 113 győzelmet, 44 döntetlent és mindössze 33 vereséget elszenvedő edzőt el kell küldeni? Az okokról se az elküldők, se az elküldött nem igen akarnak beszélni, nagy a hallgatás és a homály. Csak a nemzetközi rossz szereplés? Magyar csapat esetében ez buktató tényező lehet? És miért pont most? Egészen pontosan, miért csak most, és nem akkor amikor az albánok ejtették ki a Fradit?

Meg van már az utód is. Nem akárkit szerződtettek le, mert Szerhij Rebrov a Dinamo Kijev volt vezetőedzője, ott van a világ 50 legmagasabban jegyzett edzője között. Tehát Doll menesztésénél az anyagi problémák sem játszhattak szerepet esetleg, hiszen Rebrov vélhetőleg többe is fog kerülni a klubnak, mint Doll. Hogy vele milyen lesz a Fradi, azt majd az idő megmutatja. Hogy hova megy Doll, egyelőre arra se akar még válaszolni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook