2019. február 17. - Donát

Kubatov vagy a szurkolók küldték el?

2018. augusztus 23. Szerző: Rózsa Misi
A Ferencváros jelenleg a magyar első osztály legerősebb csapata. Ha ma fogadni kellene arra, hogy melyik csapat fogja a végén megnyerni a bajnokságot, nyilván az ismert tények alapján, legtöbben a Ferencváros nevét mondanák és meglepő is lenne, ha a végén az élet rájuk cáfolna.

 

Thomas Doll jó és sikeres edző. 2013 decemberében mutatták be a Ferencvárosban, mint az új vezetőedzőt. Teljesen más szellemiséget és játékot honosított meg az egyesületnél, mint ami előtte jellemezte őket. Főleg mentalitásban változott nagyon pozitívan a csapat. Az ő vezetése alatt egyszer lett a Fradi harmadik, kétszer nagy csatában alul maradtak és „csak ezüstéremig jutottak, míg egy esetben összejött a nagy álmunk és bajnokot csinált a csapatból. Egymás után háromszor is sikerült elhódítani vele a Magyar Kupát. De ezek mellett egy magyar Szuperkupa és egy Liga Kupa siker is fűződik még az irányítása alatt eltelt érához.

Igaz a Mester mérlege már a csapattal nemzetközi porondon nem sikerült túl fényesre. Hogy a horvát HNK Rieka, a dán Midtjylland, az izraeli Macabbi Tel-Aviv kiverte őket a kupából az még nem nagy szégyen, hiszen ezek nemzetközileg jegyzett középcsapatok már, igaz a Fradi nagy szégyenre ki tudott esni a bosnyák Zeljeznicar ellen is, és ami még kellemetlenebb az albán Partizani Tirana ellen is. Igaz, amikor ezek a nagy szégyenek megtörténtek, fel se merült a vezetésben, hogy elköszönjön a vezetőedzőtől.

A Fradi a 2018-2019-es szezonban villámrajtot vett. 5 forduló alatt négy győzelem és egy döntetlen a mérlegük, vezetik is a bajnokságot, ami ilyen eredmény mellett nem meglepő. A mutatott játéka itthon a csapatnak abszolút rendben van, és kifejezetten eredményesnek látszik. Derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy a bajnok jelölt, az eddigi sikerekben nem kis szerepet játszó Mestert felállítja a kispadról és közös megegyezéssel befejezik vele a közös munkát.

Hogy a közönség egy része nem zárta szívébe a Mestert, azt persze tudni lehetett, sokszor köszöntötték „Auf wiedersehen” kórus kiáltással. De Kubatov Gábor elnök, eddig arra volt büszke, hogy náluk nem a közönség dönt játékosról, stábtagról vezetőről, hanem a szakma. Tehát nehezen hihető el, hogy csak azért küldenék el Thomas Doll-t, mert a közönség egy része a távozását követelte a meccseken. De akkor mi lehet az oka annak, hogy a 190 meccsen 113 győzelmet, 44 döntetlent és mindössze 33 vereséget elszenvedő edzőt el kell küldeni? Az okokról se az elküldők, se az elküldött nem igen akarnak beszélni, nagy a hallgatás és a homály. Csak a nemzetközi rossz szereplés? Magyar csapat esetében ez buktató tényező lehet? És miért pont most? Egészen pontosan, miért csak most, és nem akkor amikor az albánok ejtették ki a Fradit?

Meg van már az utód is. Nem akárkit szerződtettek le, mert Szerhij Rebrov a Dinamo Kijev volt vezetőedzője, ott van a világ 50 legmagasabban jegyzett edzője között. Tehát Doll menesztésénél az anyagi problémák sem játszhattak szerepet esetleg, hiszen Rebrov vélhetőleg többe is fog kerülni a klubnak, mint Doll. Hogy vele milyen lesz a Fradi, azt majd az idő megmutatja. Hogy hova megy Doll, egyelőre arra se akar még válaszolni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook