2018. október 20. - Vendel

Különös tábor

2017. október 15. Szerző: GKI
A történetben augusztusig kell visszamenni. Felhívott Balogh Tamás egy danos kempo mester barátom, hogy ha van kedvem, nézzek le hozzájuk Dunavarsányba, ahol egy hetes, mondhatni különös edzőtábort szerveztek.

 

Miután az időmbe belefért és érdekelt is mi lehet a különös tábor, így elfogadtam a meghívást. Maga a tábor, Dunavarsány központjában a Balogh Team dojojában került megrendezésre. Rekkenő hőség volt, amikor odaértem, de a táborozóknak az igazi kihívás, talán nem is a meleg volt. Mint megtudtam, a tábor első napján, az az MMA-s, profi harcos Zathureczky Zsolt tartott edzést, aki nagyon komoly brazil jiu jitsu rutinnal rendelkezik és félelmetes fizikális állapotban van. Kicsit szomorúan vettem tudomásul, hogy lemaradtam egy jó kis MMA-kempo edzésről, de megnyugtattak, hogy erre a napra is kapnak egy ajándékot a táborban résztvevők. Mégpedig az Intensive Krav Maga Europa fő instruktorát, Kiss Zsolt mestert. Kiss Zsolt tartott is egy szerinte „finom“ edzést a kempos srácoknak, akik szegények a végén kapkodtak a levegő után. Elégedett voltam, mert tényleg különös dologban volt részem. De nem volt pihenés a krav maga eszes után sem, csak egy szusszanásnyi, ugyanis Kasza Pál három danos kempo mester vezette le a hátralevő edzéseket. Valóban kemény napjuk volt a harcosoknak, hiszen a kemény edzések mellet 34 fokra kúszott a hőmérő higanyszála.

Balogh Tamás elmondta, hogy mindenképpen egy olyan tábort szerettek volna rendezni, ahol kizökkentik harcosaikat a komfort zónájukból, és más kiváló küzdősportok edzés módszereivel is megismertetik őket. Fontosnak tartotta elmondani, hogy ez egy mérföldkő a Balogh team bunyósainak, ugyanis ez a hét annyira lesz hardcore, hogy a srácok vagy elmennek, mert elmegy a kedvük az egésztől vagy megkeményedve folytatják a munkát. Másnapra Harcsa Norbert profi ökölvívót várták. Gondolhatja a kedves olvasó, hogy Norbika sem bánt kesztyűs kézzel a harcosokkal. Norbikát edzőként meg nem láttam, de el kell mondanom, hogy végtelen türelemmel csiszolgatta a kemposok ökölvívás tudását. Remek két órás edzést tartott nekik, amit szintén becsülettel csináltak végig. Mint ahogy előző nap is, így ezen a napon sem ért véget a történet a boksz edzéssel. Balogh Tamás és Budai Zsolt egy danos kempo mesterek gyakoroltak a srácokkal, hiszen másnap öv-vizsgák voltak. Azon már nem tudtam résztvenni, de Balogh mester tájékoztatott, hogy mindenkinek sikerült az elvárt vizsga és fáradtan, de megerősödve vége a tábornak.

Aztán eljött a 8-ik pilisi kempo kupa, ahol a Balogh Team 12 versenyzővel képviseltette magát. Úgy látszik beérett a kemény és különös tábor hatása, mert 17 aranyérmet, 9 ezüstöt és 3 bronzérmet szereztek. Ez elég fajsúlyos. És bizony nem ártott meg a harcosoknak a kemény munka. Ezúton is gratulálunk nekik.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook