2022. január 21. - Ágnes

Kutyadopping

2017. október 20. Szerző: Szele Tamás
Kérem szépen, ilyen nincs. Mikor Sarapova doppingolt egy szívgyógyszerrel, azt mondtam, ez megesik. A teniszben sok a pénz, akad, akinek megéri, hogy akár tisztességtelenül is, de vezesse a világranglistát. Mikor az orosz paralimpikonokat tiltották el doppingolás miatt, már furcsállottam: abban ugyanis nincs pénz, de még lehet politika.

 

Hanem most már teljesen tanácstalan vagyok.

Már a kutyákat is doppingolják. Jó, tudom: a versenylovakkal is megesik, de ott komoly pénzek forognak a fogadásokban, és elvégre nem a pacik ugranak be a gyógyszertárba egy kis jóféle serkentőért, hanem a gazdáik, hajtóik. Nem tudom, mekkora összegek forognak az alaszkai kutyaszánversenyekre kötött fogadásokban, de amint látom, megéri már a kutyákat is doppingolni… mert mit ír az Index?

„Kutyákat doppingolhattak a világ legnehezebbnek tartott kutyaszánversenyén, az alaszkai Iditarodon. Az 1973 óta rendezett verseny történetében először mutattak ki több kutyánál is egy morfinhoz hasonló vegyületet. A kutyákat a márciusi verseny végén, 1600 kilométer megtétele után ellenőrizték, hat órával a befutók után, de csak most hozták nyilvánosságra az eredményeket. A doppingteszt az opioidok közé tartozó Tramadolt mutatta ki, amit fájdalomcsillapító hatása miatt alkalmazhattak. A szer ürülési idejéből azt gondolták, hogy körülbelül 15 órával a teszt előtt adhatták be a kutyáknak a gyógyszert.”

Hát kérem, első sorban az jut eszembe, hogy csalással minden sportot tönkre lehet tenni, még az ilyen extrémeket is, mint a kutyaszán-verseny.

Másodsorban az, hogy „gyere, Bodri kutyám, szedd a tablettádat…”

Harmadsorban a jövő szédítő perspektívái. Ugye, eddig doppingolt ember és állat – mi lenne, ha ezt továbbfejlesztenénk?

Már várom az első doppingolt sakktáblát. Vagy diszkoszt.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook